BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMinneapolis Fed, faizin 100 baz puan artırılmasını istemiş----

Minneapolis Fed, faizin 100 baz puan artırılmasını istemiş

Minneapolis Fed, faizin 100 baz puan artırılmasını istemiş
19 Ekim 2022 - 08:32 www.finansgundem.com

Fed'in 8 Eylül'de yapılan iskonto faizi toplantısının bugün açıklanan tutanakları Minneapolis Fed'in 100 baz puanlık bir artırım yönünde oy kullandığını ortaya koydu.

Minneapolis Fed, 8 Eylül'de yapılan oylamada iskonto faizinin yüzde 2,50'den yüzde 3,50'ye çıkarılması yönünde oy verdi.

Tutanaklar eylül ayı FOMC toplantısı öncesinde gerçekleştirilen iskonto faizi toplantısında Boston, Cleveland, St. Louis, Philadelphia, Richmond, Atlanta, Chicago, Kansas City ve Dallas Fed temsilcilerinin 75 baz puan artırım için oy verdiğini gösterdi.

New York ve San Francisco Fed temsilcileri ise iskonto faizinin yüzde 2,50'den yüzde 3,0'a çıkarılmasını istediler.

Öte yandan, enflasyon ve işgücü piyasası güçlü kalmaya devam ederken, Fed gelecek ay beklenenden daha yüksek bir faiz artırımı gerçekleştirebilir.

New York Times'a göre, "Fed yetkilileri, gelecek ay faiz oranlarını 75 baz puan oranında artırma planı etrafında birleşti". Mevcut ekonomik koşullar, ABD merkez bankasındaki yetkililerin Faiz oranı ayarlamalarından ne zaman geri adım atabilecekleri konusunda belirsiz kaldığı bir zamanda geliyor.

Times, piyasaların bu eğilimin en azından aralık ayına kadar süreceğini veya ekonomik tahminlere, merkez bankasının açıklamalarına ve Fed başkanının konuşmasına dayalı olarak kasım ayında yapılacak bir toplantıya kadar süreceğini iddia ettiğini bildirdi.

Gözler ECB'de! Beklenti 75 baz puan

 

''Faiz artırımlarını durdurmaya hazır değilim''

 

IMF yetkilisinden Fed ve ECB'ye destek

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)