BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa''Faiz artırımlarını durdurmaya hazır değilim''----

''Faiz artırımlarını durdurmaya hazır değilim''

''Faiz artırımlarını durdurmaya hazır değilim''
19 Ekim 2022 - 07:39 www.finansgundem.com

Mineapolis Fed Başkanı Kashkari: ''Faiz artırımlarını durdurmaya hazır değilim, enflasyonu aşağı getirmemiz gerekli'' dedi.

Mineapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed'in faiz artırımlarını durdurmasına destek vermeden önce çekirdek enflasyonun tepe yaptığı konusunda bazı ikna edici kanıtlar görmesi gerektiğini söyledi.

Minnesota'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Kashkari, enflasyonun hala çok yüksek olduğunu söyledi. Bu yüksek enflasyonu kontrol altına almak için ise Fed'in agresif bir kampanya yürüttüğünü belirtti, "Faiz artırımlarını durdurmaya hazır değilim. Enflasyonu aşağı getirmemiz gerekli" şeklinde konuştu.

''Fed daha fazlasını yapmalı''

Fed Başkanı Kashkari, arz tarafından bir yardımın gelmediği ortamda enflasyonu aşağı çekmek için Fed'in daha fazlasını yapması gerektiğini vurgulayarak, "Eğer arz tarafından daha fazla yardım alırsak, faiz tarafından çok fazla şey yapmamız gerekmez" dedi.

Çekirdek enflasyonun tepe yaptığına yönelik bir kanıt görmediğine de değinen Kashkari, "Enflasyonun tepe yaptığından emin olduğumda, Faiz artırımlarını durdurmak konusunda rahat olacağım" ifadelerini kullandı. 

Fed ekonomiyi depresyona sürükleyebilir

 

Fed Başkanı'ndan önemli açıklamalar

 

ECB üyesinden 'faiz artırımına devam' mesajı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)