BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarSEC, 8 Ethereum borsa yatırım fonunun önünü açtı----

SEC, 8 Ethereum borsa yatırım fonunun önünü açtı

SEC, 8 Ethereum borsa yatırım fonunun önünü açtı
24 Mayıs 2024 - 06:52 www.finansgundem.com

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dünyanın en büyük ikinci dijital parası Ethereum'a bağlı sekiz borsa yatırım fonunun önünü açtı. Böylece Eterheum hafta başı itibariyle %20 değer kazanmış oldu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) düzenleyicinin bu yılın başlarında ilk bitcoin ETF'lerini onaylamasının ardından, dünyanın en büyük ikinci dijital parası Ethereum'a bağlı sekiz borsa yatırım fonunun potansiyel lansmanının önünü açtı.

SEC, BlackRock, Fidelity, Invesco ve Ark Invest'in de aralarında bulunduğu çeşitli gruplar için ethereum blok zincirinin yerel kripto para birimi olan etere yatırım yapan ETF'leri destekleyen kural değişikliklerini onayladı. Ürünlerin piyasaya sürülebilmesi için ikinci bir onay turuna ihtiyaç duyulacak.

OCAK AYINDAN SONRA %60 YÜKSELDİ

Onaylara ilişkin yaygın beklenti, ether'in fiyatının Pazartesi gününden bu yana yüzde 20'den fazla ve yılbaşından bugüne yüzde 60'tan fazla yükselmesine neden oldu.

Bu, konuyla ilgili aylarca süren sessizliğin ardından SEC için önemli bir düzenleyici değişikliktir. Pazartesi günü SEC aniden bekleyen başvurular hakkında ihraççılara ve borsalara geri bildirimde bulunarak bir evrak ve revizyon telaşına yol açtı. Bloomberg Intelligence'ın verilerine göre SEC, VanEck ve Ark'ın eter ETF başvurularına yanıt vermek için sırasıyla Perşembe ve Cuma günleri son tarihlerle karşı karşıya kalmıştı.

Invesco ve bir dijital varlık grubu olan Galaxy, yaptıkları açıklamada, "Bu, ABD'li yatırımcılara daha kolay erişim, daha yüksek koruma ve güvenceler sunacak ETF yapısı aracılığıyla Ethereum erişimi sunmak için önemli bir adımdır. Bu onayın SEC'in bu ürünlerin piyasaya sürülmesini onaylama isteğine işaret ettiğini umuyoruz" dedi.

SEC'in ürünlerin piyasaya sürülebilmesi için gereken ikinci tur onayları verip vermeyeceği ve ne zaman vereceği belli değil.

Ethereum'da SEC etkisi devam ediyor

 

Kriptoda gözler SEC'in vereceği Ethereum spot ETF'si kararında

 

Musk, SEC soruşturmasında yeniden ifade verecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)