BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa Goldman Sachs da Fed'den faiz indirim beklentisini öteledi----

Goldman Sachs da Fed'den faiz indirim beklentisini öteledi

 Goldman Sachs da Fed'den faiz indirim beklentisini öteledi
24 Mayıs 2024 - 15:00 www.finansgundem.com

Fed'den faiz indirimi beklentisini öteleyenler arasına Goldman Sachs da katıldı. Goldman ekonomistleri, Fed'den ilk faiz indirimi için beklentilerinin temmuz ayın beklentisini eylül ayına ötelediler.

Goldman Sachs Group Fed'den faiz indirimi beklentilerini öteleyen global bankalar ve aracı kurumlar arasına katıldı.

Goldman ekonomistleri, ekonominin gevşemeyi haklı çıkarmak için hala çok dirençli olduğuna dair işaretler nedeniyle Fed'den ilk faiz indirimi için beklentilerinin Temmuz ayın beklentesini Eylül ayına ötelediler.

Jan Hatzius'un da aralarında bulunduğu ekonomistler yayınladıkları yatırımcı notunda, "Bu haftanın başlarında, Fed yetkililerinden gelen yorumların, Temmuz ayında yapılacak bir indirimin muhtemelen sadece daha iyi enflasyon rakamları değil, aynı zamanda faaliyet veya işgücü piyasası verilerinde anlamlı yumuşaklık işaretleri gerektireceğini gösterdiğini belirtmiştik" dedi.

Goldman Sachs, Wall Street'te Fed'in Temmuz ayında Faiz oranlarını düşürmeye başlayacağını iddia eden son bankalardan biriydi.

Bu hafta başında Nomura Securities de "faiz indirimleri için eşik yükselmiş görünüyor" diyerek beklentisini Temmuz'dan Eylül'e öteledi.

Goldman Sachs, Fed'in 2024 yılına kadar her çeyrekte bir ya da iki toplantıda bir olmak üzere toplam iki indirim yapmasını bekliyor. Ekonomistlere göre bu, ikinci faiz indiriminin artık Aralık ayında yapılacağı anlamına geliyor.

JPMorgan Chase ve Citigroup hala Temmuz'da bir faiz indirimi yapılacağını öngören az sayıdaki banka ve aracı kurum arasında yer alıyor.

Fed'de enflasyon endişesi sürüyor: Beklenenden uzun sürebilir

 

Waller: Fed'in faiz indirmek için bir dizi iyi enflasyon verisine ihtiyacı var

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)