BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF yetkilisinden Fed ve ECB'ye destek----

IMF yetkilisinden Fed ve ECB'ye destek

IMF yetkilisinden Fed ve ECB'ye destek
17 Ekim 2022 - 10:03 www.finansgundem.com

Gopinath'a göre, Fed ve ECB para politikalarını sıkılaştırmakta haklılar.

IMF Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın para politikalarını sıkılaştırmakta haklı olduklarını söyledi.

Almanya'da yayınlanan Handelsblatt gazetesine konuşan Gopinath, ABD'de enflasyonun "çok inatçı" olduğunu belirterek, Fed'in para politikasını sıkılaştırmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Fed'in para politikasını sıkılaştırmayı durdurması halinde kredibilite kaybedeceğini savunarak, "Enflasyon çok inatçı olmaya devam ediyor. Eğer Fed böyle bir ortamda artık para politikasını sıkılaştırmaya devam etmeyeceği sinyalini verir ise, büyük bir kredibilite kaybına girer. Bu nedenle ekonomik verilere göre hareket etmeye devam etmeli" dedi.

Euro Bölgesi'nde ise büyümenin gelecek yıl ciddi şekilde zayıflayacağını, büyümenin sadece yüzde 0,5 olmasını beklediğini ifade eden Gopinath, büyüme ya yavaşlasa da ECB'nin yıl sonuna kadar para politikasını normalleştirmesinin ve gelecek yıl sıkılaştırmasının doğru olacağını savundu.

IMF: Enflasyon inatçı bir şekilde yüksek

 

Georgieva: Küresel resesyon olasılığı göz ardı edilemez

 

ECB üyelerinden önemli açıklamalar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)