BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB üyelerinden önemli açıklamalar----

ECB üyelerinden önemli açıklamalar

ECB üyelerinden önemli açıklamalar
17 Ekim 2022 - 08:15 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyeleri, para politikası ve enflasyona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Hollanda MB Başkanı Klaas Knot, ECB'nin faiz oranları nötr seviyeye ulaştığında bilançosundaki varlık miktarını azaltmaya başlaması gerektiğini söyledi.

"Politika faizimiz nötr bölgeye ulaştığında, yeniden yatırıma yönlendirilen tahvil ana paralarını sınırlayarak bilançoyu küçültmeyi değerlendirmek akıllıca olacaktır" diye konuşan Knot, nötr faiz oranı için ise spesifik bir tahminde bulunmadı.

Faiz artırımlarının aniden durmasını beklemediğini de ifade eden Knot, "Ne kadar Faiz artırırsak enflasyonun hedefe geri geleceği konusunda güvenilir bir görünümü yeniden tesis etmeye o kadar yaklaşırız" dedi.

Enerjiye sübvansiyon yüksek enflasyonu sadece erteler

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa MB Başkanı Francois Villeroy de Galhau, AB üyesi ülkelerin enerjiye sağladıkları sübvansiyonların cari enflasyonu düşürebileceğini, ancak bunun gelecekte daha yüksek enflasyon ile karşı karşıya kalma pahasına atılmış bir adım olacağını söyledi.

"Enerjide fiyat sınırlamaları uygulamanın çekirdek enflasyonu azaltacağı illüzyonuna kapılmamalıyız" diye konuşan Villeroy, "Fiyat sınırlamaları ikinci tur etki riskinin azaltılmasına yardım edebilir. Geçici olan fiyat sınırlamaları sadece gelecekte daha yüksek enflasyon pahasına cari enflasyon oranını düşürür" dedi.

Villeroy, AB hükümetlerinin yüksek enflasyon baskıları karşısında harcamaları artırmak yerine toplumun desteğe en çok ihtiyaç duyan kesimlerine yardıma odaklanmaları gerektiğini de savundu.

"Faiz artırımları gelecek yıl da sürmeli"

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Letonya Merkez Bankası Başkanı Martins Kazaks, faiz oranlarının bu yıldan sonra da devam etmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomide bir daralma olsa da enflasyonun yüksek kalmaya devam etmesinin büyük olasılık olduğunu ifade eden Kazaks, ECB'nin bu ay 75 baz puan, Aralık ayında da 50 veya 75 baz puan faiz artırmasına verilere ve fiyatlar için görünüme göre destek vereceğini vurguladı.

Kazaks, Washington'da yaptığı açıklamada, "Cari trend dikkate alındığından, bu yıldan sonra faiz artırımlarına ara vermek için herhangi bir neden görmüyorum" diye konuştu.

Konuşmasında ECB'nin büyük bir bilanço tutmaya ihtiyacı olmadığını da savunan Kazaks, "Eğer para politikamızı sıkılaştırıyorsak, tüm enstrümanların aynı yönde hareket etmeleri gerekli" dedi.

ABD ekonomisinin gelecek yıl resesyona girmesi bekleniyor

 

Nagel, ECB daha fazla faiz artırmalı

 

Çin Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)