BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGeorgieva: Küresel resesyon olasılığı göz ardı edilemez----

Georgieva: Küresel resesyon olasılığı göz ardı edilemez

Georgieva: Küresel resesyon olasılığı göz ardı edilemez
07 Temmuz 2022 - 07:55 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanı Kristina Georgieva, küresel ekonomiye ilişkin görünümün Nisan ayından bu yana önemli ölçüde karardığını ve artan riskler göz önüne alındığında gelecek yıl olası bir küresel durgunluğu göz ardı edemeyeceğini bildirdi.

IMF başkanı Kristina Georgieva, fonun gelecek haftalarda bu yıl üçüncü kez küresel ekonomik büyüme için 2022 tahminini düşüreceğini ve IMF ekonomistlerinin hala yeni rakamları kesinleştirdiğini de sözlerine ekledi. IMF'nin son tahmini %3.6 büyüme şeklinde.

IMF'nin, Nisan ayında tahminini hemen hemen tam bir puan düşürmesinin ardından, 2022 ve 2023 için güncellenmiş tahminini Temmuz ayı sonlarında yayınlaması bekleniyor.

Küresel ekonomi 2021'de % 6,1 büyüdü. Georgieva, "Nisan ayındaki son güncellememizden bu yana görünüm önemli ölçüde karardı," dedi ve daha evrensel bir enflasyon yayılımına, daha önemli faiz artışlarına, Çin'in ekonomik büyümesinde bir yavaşlamaya ve Rusya'nın Ukrayna'daki savaşıyla ilgili artan yaptırımlara dikkat çekti.

Georgieva, "Çok dalgalı sulardayız." dedi.

Küresel bir resesyon olasılığının dışlanıp dışlanamayacağı sorulduğunda, "Risk arttı, bu yüzden onu dışlayamayız" cevabını verdi.

Georgieva, son ekonomik verilerin, Çin ve Rusya da dahil olmak üzere bazı büyük ekonomilerin ikinci çeyreklerde daraldığını gösterdiğini belirterek, 2023'te risklerin daha da yüksek olduğunu kaydetti ve "Zor bir '22 olacak, ama belki daha da zor bir 2023 olacak. 2023'te resesyon riskleri arttı." dedi.

Resesyon iyi bir haber olabilir mi?

 

Resesyona dayanıklı 4 sektör

 

Gelişmekte olan ekonomiler resesyonu fiyatladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)