BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMerkez Bankası'nın yapısı değişecek mi?----

Merkez Bankası'nın yapısı değişecek mi?

Merkez Bankası'nın yapısı değişecek mi?
12 Kasım 2015 - 12:49 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasından sonra Merkez Bankası'nın yapısının değişeceğine dair iddiaları yanıtladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede, Merkez Bankası'nın görevlerinin çerçevesini çizen kanunda değişikliğe yönelik planlarının olmadığını söyledi. Zeybekci ayrıca, Asgari ücretin maliyetinin bir kısmının Hazine tarafından üstlenilebileceğini söyledi.
 
Türk Lirası, Zeybekci'nin yorumlarının, AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinin ardından tek başına iktidarı kazanması sonrası, Merkez Bankası kanununda "büyümeye odaklanması" şeklinde bir değişiklik yapılabileceği spekülasyonunu gidermesinin ardından, kayıplarını geri aldı ve değer kazandı. Türk Lirası dolar karşısında yüzde 0.1 değer kazanarak 2.8727 seviyesine geldi.
 
Hükümet yanlısı gazeteler, seçimlerden sona, hükümetin merkez bankasının ve para politikası kurulunun "yapısını" değiştireceğini yazmıştı. Temel görevi fiyat istikrarını sağlamak olan Merkez Bankası, aralarında Zeybekci ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da olduğu üst düzey siyasetçiler tarafından, faizi düşürmeyerek büyümeyi olumsuz etkilediği şeklinde eleştirilmişti.
 
Zeybekci, ayrıca, hükümetin, ashari ücrette planlanan yüzde 30'luk artışın özel sektör üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için bir plan üzerinde çalıştıklarını kaydeti ve yükün bir kısmını Hazine'nin üstlenebileceğini işaret etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)