BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMaliye'den AA'ya baskı iddiası!----

Maliye'den AA'ya baskı iddiası!

Maliye'den AA'ya baskı iddiası!
15 Kasım 2013 - 08:31 www.finansgundem.com

Taraf'ın, “Sayıştay’dan 30 milyarlık suçlama” haberini alışılmadık haberine gelen yalanlama sonrası işler karıştı...

Taraf gazetesinin geçtiğimiz gün yaptığı "Sayıştay'dan 30 milyarlık suçlama" haberi krize yol açtı. Taraf'ın yaptığı bu habere Maliye Bakanlığı Anadolu Ajansı vasıtasıyla bir yalanlama geçti. Bunun üzerinde bugün Hüseyin Özay Taraf gazetesinden Anadolu Ajansı ve Maliye Bakanlığı ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı.

İşte Taraf'tan Hüseyin Özay'ın o haberi;

Gezi Parkı Eylemleri sırasında gündeme gelen “Penguen Haberciliği”, her geçen gün farklı boyutlara taşınıyor. Penguen haberciliğinin ilginç bir boyutu da Maliye Bakanlığı ile Anadolu Ajansı arasında önceki gün yaşana krizle ortaya çıktı.

Maliye Bakanlığı, Taraf Gazetesi’nin 13 Kasım tarihli sayısında yayınlanan, “Sayıştay’dan 30 milyar liralık suçlama” başlıklı yazısına, bir açıklama ile cevap verdi. Açıklama, Maliye Bakanlığı Basın Müşavirliği tarafından tüm yayın kuruluşlarına ve Anadolu Ajansı’na da geçildi. Bakanlık, ajans yönetiminden açıklamanın, “gazetenin ve muhabirin” ismi ile birlikte yayınlanmasını istedi. Ajans yönetimi ise, “böyle bir uygulamalarının olmadığını, bugüne kadar yapılan tüm açıklamalarının, bir gazetede yayınlanan haber olarak nitelendirildiğini” bildirdiler. Maliye Bakanlığı ise gazetenin ve muhabirin teşhir edilmesi konusundaki ısrarlarını sürdürdüler.

Devletin resmî ajansı, Maliye Bakanlığı’ndan gelen baskılara daha fazla direnemedi ve iki saat sonunda açıklamanın, gazete ve muhabir isimleri ile birlikte yayınlanması kararlaştırıldı.

AYNEN YAYINLADI
Ajans, Maliye Bakanlığı’nın açıklamasını haberleştirmek yerine, virgülüne dahi dokunmadan yayınlama kararı aldı. Ve ajans tarihide ilk kez bir kamu kurumunun açıklaması tam metin olarak yayınlandı.

İŞTE KRİZE YOL AÇAN HABER
SAYIŞTAY’DAN 30 MİLYAR LİRALIK SUÇLAMA

Maliye Bakanlığı ile Anadolu Ajansı arasında “açıklama” krizine, TARAF’ın 13 Kasım tarihli sayısında “Sayıştay’dan 30 milyar liralık suçlama” başlığı ile yayınlanan haber yol açtı. Sayıştay’ın, Maliye’nin 2012 yılı hesapları ve 2012 yılı bütçesi ile ilgili hazırladığı raporlardan yola çıkarak hazırlanan haberde, Maliye Bakanlığı’nın yedek ödeneği yıl içinde 30 milyar liraya çıkardığı ancak bu işleminin, mevzuata aykırı olduğu anlatıldı. Haberde Sayıştay’ın konuyla ilgili değerlendirmeleri de yer verildi.

MALİYE, AÇIKLAMASINDA HABERİ DOĞRULADI
Maliye Bakanlığı tarafından yapılan ve dört maddeden oluşan açıklamada, haberdeki iddialar 1. Maddede yalanlanırken, 4. Maddede ise iddiaların dolaylı olarak doğru olduğu kabul edildi. Maliye’nin açıklamasının 4. Maddesinde şu ifadelere yer verildi: “Sayıştay Başkanlığı tarafından 2012 yılı Genel Uygunluk Bildiriminde yedek ödenek işlemlerine ilişkin olarak yapılan eleştiri sadece 5018 sayılı Kanunun 23’üncü Maddesi kapsamında yedek ödenekten yapılan aktarmalara ilişkin her yıl ocak ayında kamuoyuna yapılan açıklamanın kapsamına ilişkindir. Bu hususta ise Sayıştay Başkanlığına Bakanlığımız yaklaşımını gerekçeli olarak bildirilmiştir.”

 
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)