BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriMadenciler Çin’deki faaliyetlerini durdurdu----

Madenciler Çin’deki faaliyetlerini durdurdu

Madenciler Çin’deki faaliyetlerini durdurdu
24 Mayıs 2021 - 14:34 www.finansgundem.com

HashCow ve BTC.TOP gibi kripto para madencileri kısıtlamalar sonrasında Çin'deki faaliyetlerini durdurdular.

Kripto paraların değerleri, Beijing'in bitcoin madenciliği ve işlemlerine getirdiği kısıtlamalar ve denetimin sıkılaştığına işaret eden gelişmelerin ardından geriledi.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, kripto para madenciliğini hedef alan yeni kısıtlamaları Cuma geç saatlerde açıkladı. Dünya kripto para madenciliğinin %70’inin Çin’de gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Kripto paralarla yapılan alışveriş gibi işlemler ancak çok güçlü bilgisayar sistemleri tarafından doğrulandıktan sonra geçerlilik kazanıyor. İşlemlerin doğrulanması madencilik olarak adlandırılırken doğrulanan her işlem için ufak miktarda kripto para yaratılıyor, böylece kripto para arzı sağlanıyor.

Kripto para borsası Huobi’nin bir parçası olan Huobi Mall bugün kripto madenciliği hizmetlerini Çin’deki müşterileri için durdurduğunu ve ülke dışındaki faaliyetlere odaklanacağını açıkladı.

BTC.TOP da düzenlemelerin yarattığı belirsizlikleri gerekçe göstererek Çin’deki faaliyetlerini durdurduğunu duyururken, HashCow ise bitcoin madenciliği için yeni ekipman alımını durduracağını açıkladı.

Bitcoin Çin’in son adımından sonra tüm zamanların en yüksek seviyesinden %50 gerilemiş oldu. Bitcoin kayıplarının bir kısmını toparlamadan önce Pazar günü neredeyse %17 geriledi.

Diğer yaygın kripto paralardan ether 12 gün önce gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesine kıyasla %60 gerileyerek son iki ayın en düşük seviyesinde seyretti.

Bitcoin kâbusunun kaynağı Wall Street mi?

Çin'in kripto para hamlesi yeni değil

Kripto piyasasında volatilite neden yüksek?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)