BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisLimak, gözünü Irak’ın enerjisine dikti----

Limak, gözünü Irak’ın enerjisine dikti

Limak, gözünü Irak’ın enerjisine dikti
11 Mart 2019 - 11:12 www.finansgundem.com

Limak Başkanı Özdemir Irak’ın Enerjiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Thamer Al-Ghadhban ile Bağdat’ta buluştu.

CÖMERT YILDIZ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL

Yeni İstanbul Havalimanı’nı yapan konsorsiyumda yer alan Limak Holding, rotayı Irak’a çevirdi. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Irak’ın başkenti Bağdat’ta resmi görüşmelerde bulundu. Daha önce Irak’ta altyapı projelerine imza atan Limak’ın hedefinde bu kez enerji sektörü vardı. Özdemir, Irak’ın Enerjiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Thamer Al-Ghadhban ile görüştü.

Aynı zamanda Irak’ın Petrol Bakanı olan Al-Ghadhban ve Özdemir’in görüşmesinde ise ülkedeki enerji politikaları konuşuldu. Bakan Al-Ghadhban, Özdemir’e Irak’ın enerji sektörünü geliştirmek için istekli olduğunu belirtti. Özdemir ise Limak Holding’in Irak’ın enerji sektörü gelişiminde rol almak istediklerini, Petrol Bakanlığı ile işbirliği yapma hedefinde olduklarını kaydetti.

KUZEY IRAK’TA TÜNEL YAPTI

Limak son olarak geçen yıl Kuzey Irak'taki Gali Zakho Tüneli’ni hizmete açmıştı. 2013’te yapımına başlanan Zaho ve Dohuk'u birbirine bağlayan 3.6 kilometre uzunluğundaki tünel, güvenlik nedeniyle durmuştu. Tünel, 141 milyon dolara mal oldu. Tünelin açılış törenine Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir katılmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)