BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto paralara yeni vergi geliyor----

Kripto paralara yeni vergi geliyor

Kripto paralara yeni vergi geliyor
31 Temmuz 2021 - 08:31 www.finansgundem.com

Son dönemde dijital paralarla ilgili acil düzenleme yapılmasını talep eden ABD senatörleri kripto vergilerini arttırmak istiyor

Kara paranın aklanması amacıyla kullanıldığı gerekçesiyle kripto paralara karşı mesafeli duruşunu koruyan ABD Hükümeti’nin yakın zamanda bu alanda önemli düzenlemeler yapılmasını bekliyor. Siyasiler de bu amaçla ekonomi yönetimine baskı yapıyor. Politika yapıcılar ayrıca en son altyapı projesini finanse etmeye yardımcı olmak için Amerikan vatandaşlarının kripto paralarına daha fazla vergi uygulamak istiyorlar. Politika yapıcılar bu vergiler yoluyla 28 milyar dolar daha toplamayı planlıyorlar. Bu fonlar, ülkenin ulaşım ve elektrik altyapısına yapılacak 550 milyar dolarlık yatırımın bir kısmını oluşturacak.

Güncellenen plan, diğer şeylerin yanı sıra, kripto brokerleri için işlem raporlama kurallarını sıkılaştırmanın yanı sıra işletmeleri 10.000 ABD Doları veya daha fazla değerindeki tüm dijital varlık transferlerini İç Gelir Servisi’ne bildirmeye zorlamayı teklif ediyor.

Hüküm, dijital varlıkların nasıl elde edildiği ve alınıp satıldığına ilişkin gerçekleri yansıtacak şekilde komisyoncu tanımının güncellenmesini içeriyor. Yeni teklif, politika yapıcıların ve düzenleyicilerin kripto endüstrisine giderek daha fazla dikkat etmesiyle geliyor.

Bu haftanın başlarında, bazı raporlar ayrıca, endüstride en çok kullanılan stablecoin USDT’nin arkasındaki şirket olan Tether’deki yöneticilerin, banka dolandırıcılığı iddiasıyla Adalet Bakanlığı’ndan bir soruşturmayla karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

Mastercard CEO'sundan kripto para açıklaması

IMF'in gözü kripto paralarda

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)