BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto para işlemlerinde banka zorunluluğu----

Kripto para işlemlerinde banka zorunluluğu

Kripto para işlemlerinde banka zorunluluğu
30 Nisan 2021 - 09:37 www.finansgundem.com

Kripto konusunda düzenleme çalışmaları sürüyor. Ödeme hizmeti şirketlerinin sisteme dahil edilmesi ve işlemlerin bankada başlayıp, bitmesi planlanıyor.

Kripto para alım-satım platformlarında son bir haftada dört firmanın birden dolandırıcılığa bulaşması bu alanda bir regülasyonun gelmesi konusunda devam eden çabaları hızlandırdı. Sektörle temaslar devam ederken, görüşülen konuların en önemlilerinden biri de paranın kaynağı, piyasaya girişi ve çıkışı ile şüpheli işlem kriterleri.

Sabah’tan Barış Ergin’in haberine göre, düzenleyici kurumlar ile kripto para ve ödeme kuruluşlarının temaslarında bankadan başlayıp bankada sonlanacak bir sistem üzerinde duruluyor. Bankadan direkt ya da ödeme kuruluşları üzerinde aktarılan paranın satışta da benzer bir şekilde tamamlanması öngörülüyor.

Bankalar ve ödeme hizmeti şirketlerinde gözetim ve denetim oldukça fazla olduğu için katı kurallar olacak. İkinci en önemli kriter de şüpheli işlem kriteri olarak değerlendiriliyor. Halihazırda 50'yi aşkın kriter uygulayan firmalar var. Ama aynı zamanda özdenetim de gerekiyor. Firmaların kendilerinin alacağı önlemler de paranın geldiği yeri tespit etme açısından kullanılacak.

Varank, kripto paradaki flaş çalışmayı anlattı

 

En yaygın 5 kripto para dolandırıcılığına karşı 5 önlem

 

Kripto para borsalarında saklama nasıl olacak?

 

Merkez Bankası 'kripto para' için düzenleme yapıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)