BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriVarank, kripto paradaki flaş çalışmayı anlattı ----

Varank, kripto paradaki flaş çalışmayı anlattı

Varank, kripto paradaki flaş çalışmayı anlattı
29 Nisan 2021 - 09:08 www.finansgundem.com

Varank, Thodex ve Vebitcoin vakalarının ardından gündeme gelen kripto paralarla ilgili, "Bunlar teknolojiyle üretilmiş ürünler. Bir de borsa tarafı var. Borsa tarafına dikkat edilmeli. MB ile TÜBİTAK dijital para üzerinde çalışıyor" dedi

Thodex ve Vebitcoin vakalarının ardından gündeme gelen kripto paralarla ilgili canlı yayında önemli açıklamalar yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Kripto paranın borsa tarafı var. Dolandırıcılığın orada döndüğü bir taraf. Bu nedenle borsa tarafına dikkat edilmeli" uyarısında bulundu.
Bakan Varank şöyle konuştu:

Evet bu teknolojik bir şey. Kripto paralar bu teknolojiyle üretilmiş ürünler. Bir de borsa tarafı var. Dolandırıcılığın orada döndüğü bir taraf. Kripto varlıklara ben hep şüpheyle yaklaştım. Kişisel görüşüm bu. Ama bugün geldiğimiz noktada, kripto varlıklar dünyada özellikle paranın bollaşmasıyla birlikte farklı bir yatırım aracı olarak algılanmaya başlandı. Bunun yanında teknolojiyi kullanarak da farklı uygulamaları da yapabileceğiniz dünyaya geldik. Bu işin borsasında dikkatli olmak gerekiyor. Merkez Bankası kripto paraların alışverişte kullanılmaması yönünde bir tebliğ yayınladı.

"MB İLE TÜBİTAK DİJİTAL PARA ÜZERİNE ÇALIŞIYOR"

Teknolojiyi hayatınıza sokmak başka bir şey kripto paraları yatırım aracı görmek başka bir şey, dünyada birçok ülke şu anda kripto paralara soru işareti ile yaklaşıyor. Çok kontrolsüz bir alan. Çok kolay kara para aklanabilecek, terörizmin finansmanında kullanılabilecek bir alan. Bizim Merkez Bankamızın da dijital parayla ilgili çalışması var. Merkez Bankası bir tebliğ yayınladığında CHP lideri Kılıçdaroğlu 'niye düzenleme yapıyorsunuz, kime sordunuz' dedi. Ondan sonra kripto paralarla ilgili hadiseler gündeme geldiğinde 'Bu olayla ilgili niye tedbir almıyorsunuz' dedi. Dijital parayı Merkez Bankası ile teknoloji kısmını TÜBİTAK çalışıyor. Burada neler yapılabilir diye hızlı bir raporlamayı piyasaya çıkaracağız.”

Kripto para borsalarında saklama nasıl olacak?

 

Güney Kore 2022'den itibaren kripto gelirlerinden vergi alacak

 

'Kripto Fatih'in peşindeler! İki ülkeye Türk polisi gitti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)