BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKredi kartı borçları nasıl ödenir?----

Kredi kartı borçları nasıl ödenir?

Kredi kartı borçları nasıl ödenir?
08 Ağustos 2023 - 17:58 www.finansgundem.com

Yükselen kredi kartı faizlerine rağmen birçok kullanıcı borçlarını ödeyemeyecek noktaya gelebiliyor. Finans uzmanları kredi kartı borcu ödemek için kullanılabilecek en iyi yöntemleri paylaştı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aydan aya borç para almanın en kolay yollarından birisi kredi kartlarıdır. Yine de birçok kullanıcı giderek artan miktarlarda borç alarak kendi finansal durumlarını zora sokabiliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre küresel merkez bankalarının agresif faiz artışlarını sürdürmesi aynı zamanda kredi kartı faiz oranlarının da yükselmesi anlamına geliyor. Bu da kredi kartı borçlarını aydan aya taşıyan kullanıcıların daha yüksek Faiz ücreti ödeyeceği anlamını taşıyor.

CNBC’nin haberine göre, Bankrate’in yayınladığı son bir raporda bakiye taşımanın maliyeti her ne kadar yüksek olsa da kredi katı sahiplerinin borçlarını aydan aya taşımayı sürdürdüğü görülüyor.

Rapora göre ABD’de kredi kartı borçlularının %47’si her ay borç bakiyelerini taşıyor. Bakiye taşıyan kullanıcılarınsa %60’ı, diğer bir deyişle 54 milyon kişi en az bir yıldır kredi kartı borcu olduğunu belirtiyor.

Bankrate’in Kıdemli Sektör Analisti Ted Rossman konuyla ilgili açıklamasında, “Durum görülebilir bir biçimde birkaç yıl öncesine göre daha kötü. Daha fazla insan daha fazla borç taşıyor ve bunu daha yüksek faiz oranlarıyla yapıyor” ifadelerine yer verdi.

Peki kredi kartı borçlarıyla nasıl mücadele etmek gerekiyor? Bankrate kıdemli analisti konuyla ilgili açıklamasında iki farklı yöntemi borçlulara öneriyor.

1. Düşük faizli bakiye transfer kartlarını kullanın

LendingTree’nin Baş Kredi Analisti Matt Schulz ABD’de 12, 15 ve hatta 21 aya kadar olan faizsiz borç transfer hesaplarının kredi kartı borçlarıyla savaşmak için en iyi silahlardan biri olduğunu belirtiyor.

Bankrate’ten Rossman ise , “Vereceğim en iyi ipucu %0 faizli bakiye transfer kartlarına kaydolmaktır. Bu kartlar 21 aya kadar faizden kaçınmanıza imkan sağlar ve borç ödeme yolculuğunuza güç katabilecek muazzam bir destek rüzgarı getirir” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Türkiye’de yüksek kredi kartı borçlarının ödenmesi için finans kurumları düşük faizlerle borç transferi işlemleri yapabiliyor. Kredi kartı faizlerinin en yüksek faizli borç türlerinden biri olduğu göz önüne alırsa, borçlular bu tür yöntemlerle ödemelerinde avantaj sağlayabilir.

2. Bir geri ödeme stratejisi seçin

Kredi kartı borçlarını geri ödeme stratejilerinin iki farklı yolu bulunuyor. En yüksek faizli kredi kartı borçlarından başlamayarak en düşük faize doğru ilerlemek veya en düşük meblağdaki borçtan başlayıp yüksek meblağdaki borca doğru ilerlemek. Bu stratejiler sırasıyla çığ ve kartopu yöntemi olarak biliniyor. LendingTree analizine göre her iki stratejiyi de kullanmak tüketicilerin borçlarını 100 ay kadar erken ödemesine yardımcı olabilir.

Çığ metodu borçların faiz oranlarına göre en yüksekten en düşüğe doğru listelenmesini gerektiriyor. Bu sayede borçlular en çok faiz ödemesi yaptıkları kalemleri daha erken öder ve daha düşük faizli ödemeleri için momentum sağlanıyor.

Kartopu yöntemi ise borçlar ödenirken ivme kazanabilmek için faiz oranından bağımsız olarak önce en küçük borçların ödenmesine öncelik veriliyor.

Her iki stratejide de tüm borçlarınızın her ay minimum ödemelerinizin yapılması ve seçtiğiniz bir borcun geri ödenmesini hızlandırmak için ekstra para yatırılması gerekiyor.

Schulz konuyla ilgili açıklamasında, “İnsanlar size hangi yöntemin en iyisi olduğuna dair mutlak bir cevap bulunduğunu söyleyebilir. Ancak bu yanlıştır. Zira tek bir doğru yöntem yok. Doğru yöntem her bireyin finansal koşullarına ve hatta bireysel hayat tarzlarına önemli ölçüde bağlıdır. Nihayetinde ise bir yönteme başladıysanız ve bu yöntem hoşunuza gitmediyse ‘hiçbir şekilde yönteminizi değiştiremezsiniz’ gibi bir durum da söylenemez” ifadelerine yer verdi.

Fed açıkladı: Tüketici kredileri haziranda beklentilerden fazla arttı

 

Kredi kartı borcundan takibe alınanların sayısı geriledi

 

Kartlı ödemelerde dev artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)