BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKevin Druant SPAC çılgınlığına katıldı----

Kevin Druant SPAC çılgınlığına katıldı

Kevin Druant SPAC çılgınlığına katıldı
04 Kasım 2021 - 14:21 www.finansgundem.com

NBA yıldızı Kevin Durant, 200 milyar dolarlık özel satın alma şirketi kuruyor. Şirkette CEO görevini üstlenecek olan Durant spor, gıda veya kripto üzerine halka arz yapmayı planlayan bir şirketle birleşmeyi hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) yıldızlarından Kevin Durant, 200 milyon dolarlık özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) kurmayı hedefliyor. Durant ABD’deki SPAC çılgınlığına dahil olan en son ünlü isim oldu.

Financial News'in haberine göre, Infinite Acquisition isimli SPAC şirketi spor, sağlık, sürdürülebilir gıda teknolojileri ve kripto para birimi alanlarında çalışan şirketlerden biriyle veya birkaçıyla birleşerek halka açık işlem görmesini sağlamayı planlıyor. SPAC şirketleri amaçlanan sektörlerin dışındaki halka açık şirketlerini de satın alabiliyor.

Infinite, 3 Kasım'da New York Menkul Kıymetler Borsası'nda birimleri "NFNT.U" sembolü altında listelenecek şekilde halka arz başvurusunda bulundu. Söz konusu birimler hisse senetleri ve yarım teminat içeriyor. Teminatlar sahiplerine hisse senetlerini gelecekte özel bir fiyata satın alma hakkı tanıyor.

Durant ve menajeri Rich Kleiman, 2016'da başlattıkları girişim şirketi Thirty Five Ventures aracılığıyla Infinite'in %50'sine sponsorluk yapıyor. SEC dosyalamalarına göre LionTree bankası SPAC şirketinin diğer yarısını destekliyor.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre açık çek firmaları olarak da adlandırılan SPAC’ler, yakınlığı bulunan bir şirketle birleşmek ve anlaşma yoluyla halka açık hale getirmek amacıyla nakit toplayan paravan şirketlerdir. Halka açık olan bu şirketler daha sonra ayrıntılı mali tablolar yayınlar. Düzenleyici kurumlar anlaşmayı onayladıktan sonra, SPAC şirketi borsadaki yerini alır.

Infinite gibi SPAC şirketlerinin ilk kayıt beyanlarını vermelerinin ardından para toplaması birkaç hafta sürebilir. Bu yaz SPAC’lerin hisse fiyatlarında görülen sert düşüşü sırasında, bazı açık çek şirketleri daha önce para toplamayı amaçladıklarını söylemelerinin ardından planlarını geri çektiler.

SPAC anlaşmaları, son birkaç yıl içinde startup'lar için geleneksel yöntem olan ilk halka arzlara alternatif olarak ortaya çıktı. Bu alternatifin doğmasının sebebi SPAC şirketleri ile birleşen şirketler arasında geleneksel halka arzlarda izin verilmeyen işletme projeksiyonların yapılabiliyor olması. Veri sağlayıcısı şirket Spac Research'e göre, birleşme anlaşması arayan 500'den fazla SPAC şirketi bulunuyor.

SPAC şirketleri ayrıca zenginler için de popüler girişimler haline geldi. Zira Durant ve Infinite SPAC ekibinin diğer ortakları gibi açık çek şirketi kurucuları potansiyel olarak indirimde olan hisse senetleri yaratmak yoluyla on milyonlarca dolar kazanabiliyorlar.

Tenis yıldızı Serena Williams, basketbol efsanesi Shaquille O'Neal ve beyzbol yıldızı Alex Rodriguez de dahil olmak üzere spor ve eğlence dünyasındaki birçok yıldız SPAC girişimlerini destekledi.

SPAC çılgınlığı piyasa düzenleyici kurumların da dikkatini çekiyor. Düzenleyici kurumlar bu yılın başlarında sadece ünlü destekçileri nedeniyle SPAC şirketlerine yatırım yapmanın tehlikeleri konusunda uyarılarda bulundular. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) piyasaya daha sıkı düzenlemeler getireceği olasılığı, SPAC çılgınlığının yavaşlamasındaki en büyük etken oldu.

Brooklyn Nets'te oynayan Durant, Infinite Spac'te genellikle yönetim kurulu veya danışmanlık rollerinde görev yapan benzeri isimlerden daha fazla yer alması bekleniyor. 33 yaşındaki basketbolcu, SPAC şirketinde Eş CEO’luk görevini üstlenecek şekilde listelendi.

Dealogic verilerine göre, SPAC şirketleri bu yıl yaklaşık 140 milyar dolar biriktirerek bu alanda bir rekor kırdı. Söz konusu yığılma yaz aylarında yavaşladı, ancak geçen ay yaklaşık 10 milyar dolara yükselerek Mart ayındaki rekor 36 milyar dolarlık birikimden bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Halka arz piyasaları dot-com balonunu geri getirebilir

 

Borsaların gözdesi SPAC’lara dava şoku

 

SPAC balonu neden patladı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)