BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKapı komşunuzun milyoner olup olmadığını nasıl anlarsınız?----

Kapı komşunuzun milyoner olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Kapı komşunuzun milyoner olup olmadığını nasıl anlarsınız?
09 Ağustos 2023 - 18:07 www.finansgundem.com

Milyonerler genellikle özel jetlere, gösterişli malikanelere ve abartılı bir yaşam tarzına sahip kişiler olarak bilinir. Ancak gerçek çoğu zaman bu görüntüden oldukça uzaktır.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hemen herkes, özellikle de yatırımcılar bir gün zengin olma hayali kurar ancak bunu çok azı başarır. Bunu başaran az sayıdaki milyoner, birçok yatırımcının esin kaynağı olur.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, genellikle milyonerler, uçlarda yaşayan, sıradan insanların şato olarak nitelendirdikleri yerlerde oturan gösterişli insanlar olarak bilinir. Ancak gerçekler, bu anlatıdan oldukça farklıdır.

Milyonerler gerçekte nasıl kişiler?

ABD’li yatırımcı Steve Burns, New Trader U’da yer alan makalesinde, milyonerlerin kim olduklarına değiniyor. Popüler medya tarafından pazarlanan gösteriş merkezli görüntülerin aldatıcılığının altını çizen Burns, kapı komşunuzun dahi bir milyoner olabileceğini ve bunu anlamanız için başka yerlere odaklanmanız gerektiğini söylüyor.

Milyonerler gerçekten de sizden farklı bir hayat sürmüyor. Bu kulağa şaşırtıcı gelse de gerçek bu. Elbette istisnaların kaideyi bozmayacağı notunu düşen Burns, milyon dolarlık o dönüm noktasına ulaşanların alışkanlıklarını, kariyer seçimlerini, eğitim geçmişlerini ve yatırım uygulamalarını keşfe çıkıyor.

Bu kişilerin servetlerini nasıl biriktirdiklerini, çalıştıkları sektörleri, yatırım stratejilerini ve günlük hayatlarını nasıl yönettiklerini öğrenmenin ‘servet’ kavramına bakış açınızı değiştireceğini öne süren Burns, finansal bağımsızlık ve refah yolculuğuyla ilgili de önemli bilgiler veriyor.

Burns, sunduğu bilgileri, bu konu üzerine yazılmış ‘Komşu Milyoner: Amerika'nın Zenginlerinin Şaşırtıcı Sırları (The Millionaire Next Door: The Surprising Secrets of America’s Wealthy) isimli kitaptan ve Dave Ramsey ve ekibi tarafından yapılan ‘Ulusal Çapta Milyonerler Araştırması’ (The National Study of Millionaires) adlı geniş çaplı bir çalışmadan derliyor.

Komşunuz milyoner olabilir

‘Komşu Milyoner: Amerika'nın Zenginlerinin Şaşırtıcı Sırları’ (The Millionaire Next Door: The Surprising Secrets of America’s Wealthy) kitabı, Thomas J. Stanley ve William D. Danko tarafından yazıldı ve 1996 yılında yayımlandı. ABD'deki milyonerlerin ortak özelliklerini araştırarak yaygın olarak kabul edilen birçok klişeyi ortadan kaldıran kitap, zenginler hakkında bazı önemli bulgular sunuyor…

İmkanlarının altında yaşamak
Birçok milyoner, imkanlarının çok altında yaşıyor ve fazla olanı harcamak yerine yatırım yapıyor. Yüksek sosyal statü sergilemek yerine finansal bağımsızlığa öncelik veriyor.

Kendi kendine üretilen zenginlik
Milyonerlerin önemli bir kısmı birinci nesil zenginler olarak kabul ediliyor. Servetlerini miras yoluyla edinmeyip aksine sıkı çalışma, disiplin ve finansal planlama yoluyla biriktiriyor.

Serbest meslek veya işletme sahibi olma
Birçok milyoner girişimci veya işletme sahibi oluyor ve işlerine sahip çıkarak ve işleterek zenginlik yaratıyorlar.

Tutumluluk
Milyonerler gösterişli değil, tutumlu olma eğiliminde oluyor. Paralarına dikkat ediyor ve sıklıkla ikinci el araba kullanmayı tercih ediyor. Lüks eşyalardan kaçınıyor ve yüksek fiyatlı mahallelerde yaşamayı tercih etmiyorlar.

Yatırım odaklılık
Milyonerler genellikle akıllıca ve gelir getiren varlıklara yatırım yapıyor ve gelirlerinin önemli bir bölümünü yatırıma harcıyor. Ayrıca, yatırım sermayelerini azaltabilecek gösteriş odaklı tüketimden de kaçınıyorlar.

Eğitim düzeyi
Birçok milyoner eğitime değer veriyor ve çocuklarını yüksek öğrenime devam etmeleri için teşvik ediyor. Bununla birlikte, bir üniversite derecesi her zaman bir zenginlik garantisi olarak değerlendirilmiyor.

Uzun süreli evlilikler
Genellikle aynı ekonomik alışkanlıkları paylaşan uzun süreli bir eşle istikrarlı bir aile hayatı, milyonerler arasında ortak bir özellik olarak öne çıkıyor.

Hedef odaklı pazarlama
Milyonerler genellikle hedef odaklı pazarlamaya karşı bağışık kişiler oluyor ve insanları yardımsever harcamalara teşvik ediyor. Milyonerler satın alma kararlarını reklam yerine ihtiyaç ve değerlerine göre veriyor.

Ekonomik fırsat
Milyonerler ekonomik fırsatları tespit etmekte ve servetlerini büyütmek ve korumak için vergi yasalarını kullanmakta oldukça maharetli oluyor.

Bu bulgular, lüks bir yaşam tarzı yaşayan biri olarak milyoner imajını çürütmeye yeterince yardımcı oluyor. Ve şaşırtıcı şekilde çoğu milyonerin, iyi para yönetimi alışkanlıkları uygulayan sıradan insanlar oldukları görülüyor.

Ulusal çapta milyonerler

Kişisel finans uzmanı Dave Ramsey ve ekibi, ‘Ulusal Çapta Milyonerler Araştırması’ (The National Study of Millionaires) adlı geniş çaplı bir çalışma yürüttü. Ramsey Solutions, 10.000 katılımcıyla şimdiye kadarki en büyük milyoner anketini gerçekleştirdi. Ulusal olarak temsili örneklem, 17 Kasım 2017'den 31 Ocak 2018'e kadar oluşturuldu.

Bu araştırma, milyonerler hakkındaki mitleri çürütmeyi ve bu kişilerin servetlerini nasıl biriktirdiklerine dair bir iç görü sağlamayı amaçladı. Sonuçlar, araştırmanın amacına ulaştığını gösteriyor. Araştırma sonucunda elde edilen bulgulardan bazıları ise şöyle…

10 milyonerden sekizi şirketlerinin emeklilik planına yatırım yapıyor.

Milyonerler için ilk beş kariyer mühendislik, muhasebe, öğretmenlik, işletme ve avukatlık olarak sıralanıyor.

Milyonerlerin yüzde 79'u ebeveynlerinden veya diğer aile üyelerinden herhangi bir miras sonucu zenginlik elde etmiyor.

Dört milyonerden üçü, düzenli ve tutarlı yatırımın başarıya götürdüğünü söylüyor.

Milyonerlerin çoğu devlet okullarından mezun oluyor.

Milyonerlerin çoğu alışveriş yaparken yazılı bir alışveriş listesi kullanıyor.

Milyonerlerin yalnızca yüzde 15'i, başkan yardımcısı veya C-suite (CEO, CFO, COO) gibi üst düzey liderlik rollerinde bulunuyor.

Milyonerlerin yüzde 93’ü servetlerini yüksek maaşları olduğu için değil, çok çalışmaları sayesinde elde ettiklerini ifade ediyor.

Milyonerlerin sadece yüzde 31'i kariyerleri boyunca yılda ortalama 100.000 dolar kazanıyor ve üçte biri kariyerlerinin herhangi bir çalışma yılında asla altı haneli bir gelir elde edemiyor.

İşte zenginler için en pahalı 15 şehir

 

Yapay zekâyla 4 adımda nasıl zengin olunur?

 

İşte zengin sayılmak için gereken servet!

 

Yaşlı zenginler arasında 'vampirlik' modası

 

Zenginlerin yeni moda trendi: Sessiz lüks

 

3 adımlı zenginlik stratejisi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ben Milyonerim10 Ağustos 2023 11:58

    Amerikayı bilmem ama Türkiyede orta sınıfta 2 yaşında aracı olan biri eğer borcu yoksa milyoner biridir. O yüzden ülkemizde milyonere rastlamak çok kolay çıkın yol kenarına aracıyla gelip geçen her 10 kişiden enaz 8 kişisi milyoner.