BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYapay zekâyla 4 adımda nasıl zengin olunur?----

Yapay zekâyla 4 adımda nasıl zengin olunur?

Yapay zekâyla 4 adımda nasıl zengin olunur?
14 Haziran 2023 - 16:13 www.finansgundem.com

Sıfırdan başlayan ve milyon dolarlık şirketlerin melek yatırımcısı haline gelen Matt Higgins yapay zekânın küçük girişimciler için harika pasif gelir fırsatları yarattığını söylüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York’un kenar mahallesi olarak bilinen Queens semtinde büyüye ve 16 yaşında liseden kovulan Matt Higgins hayatı boyunca yaşadığı birçok zorluğun ardından milyonerlik statüsüne erişmeyi başardı. Sokak köşelerinde çiçek satıp gece saatlerinde üniversite derslerine katıldığını belirten Higgins, mücadele ruhunu hiç kaybetmediğini ve kendisi için her zaman yüksek hedefler belirlediğin söylüyor.

Ünlü girişimci bu zorlu günlerin ardından şimdiyse birçok işletmeyi destekleyen ve başarılı işletmeleri yüz milyonlarca dolara satan bir melek yatırımcı haline geldi. Higgins Harvard İşletme Okulu’nda ders veriyor, iki NFL takımını yönetiyor ve ünlü Amerikan televizyon şovu ‘Shark Tank’in yatırımcılarından birisi olarak ismini duyuruyor.

Higgings CNBC’deki yazısında eğer bugün iflas ederse yeniden başlamak zorunda ne yapacağı hakkında sıklıkla düşündüğünü belirtti. Ünlü yatırımcıya göre yapay zekâ sayesinde para kazanmak hiç bu kadar heyecan verici olmamıştı. Higgins özellikle de ayda 64 bin dolar kazanan bir yapay zekâ girişimi başlatan bir üniversite öğrencisinden ilham aldığının altını çiziyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ünlü girişimci cebinde sadece 100 dolar kalması halinde yeniden başlamak için yapay zekâyı kullanacağını belirtiyor. Higgins yapay zekâdan binlerce dolarlık pasif gelir elde etmek için dört adımı kullanacağını yazdı:

1. Adım: Hızlı yürüyen bir trendi tespit et

Higgins ilk olarak tutkulu bir takipçi topluluğuna sahip bir özel hedef belirlemek gerektiğine dikkat çekti. Ünlü girişimci seçilecek trendin insanları size ödeme yapmaya ikna edecek kadar zorlayıcı olması gerektiğini de belirtiyor:

“En iyi tavsiyem en iyi bildiğiniz konudan başlamak veya sosyal medyadaki en son viral olan paylaşımları araştırmaktır.”

Ünlü girişimci örnek olarak yapay zekânın işletmeler içerisindeki kullanımını gösteriyor. Zira birçok işletme alt birimlerini iyileştirmek için yapay zekâ teknolojilerini nasıl kullanacağını anlamaya çalışıyor. Higgins’e göre “küçük işletmeler ve yeni başlayanlar için yapay zekâ” ideal bir başlangıç konusu.

2. Adım: 24 saat içerisinde konunun uzmanı ol

Higgins’e göre yapay zekâ araçları üzerinden nasıl zamandan ve paradan tasarruf edilebileceği konusunda bilgi edinmek için dikkat dağıtıcı tüm unsurlardan uzak durarak bir gününüzü ayırmanız gerekiyor.

“İnterneti tarayın, TikTok ve Instagram’ı gözden geçirin, YouTube videoları izleyin ve yapay zekâ ile ilgili bütün Twitter mesajlarını bitirin. Ardından öğrendiğiniz her şeyi kapsamlı bir belgeye dönüştürün. Yazmayı sevmiyorsanız, öğrendiklerinizi iki saatlik bir videoda paylaşırken kendinizi kaydedin (intihal yapmayın!). Video dökümü oluşturmanıza yardımcı olmak için ChatGPT’yi bile kullanabilirsiniz. İşiniz bittiğinde, bu belgeyi veya düzenlenmemiş videoyu Coursera gibi bir internet kurs platformuna yükleyin.”

3. Adım: Bir logo ve kurslarınız için bir internet sitesi tasarla


Higgins, “İlk olarak, ürününüz için 'Küçük İşletmenizinde Zamandan ve Paradan Tasarruf Etmek için Yapay Zekâ Nasıl Kullanılır' gibi net, eyleme geçirilebilir bir başlık bulun” diyor. Üstelik girişim uzmanına göre tasarım hakkında hiçbir şey bilmeyenler bile marka oluşturmak için Looka ve Midjourney gibi yapay zekâ programlarını kullanabilir.

Ünlü girişimci kursların bulunacağı bir depo oluşturmak için Durable gibi bir sitenin kullanılabileceğini belirtiyor. Bu gibi internet siteleri üzerinden 30 saniye içerisinde kendinize ait bir site oluşturabiliyorsunuz. Higgins bu sayede aramaları optimize edebileceğinizi ve hatta yapay zekâ tarafından oluşturulabilecek pazarlama promosyonları geliştirebileceğinizi belirtiyor.

Higgins’e göre uygulanabilecek bir diğer araç da Pictory. Söz konusu araç metin tabanlı bir kursu müşterilerle daha iyi etkileşim kurabilmek için sinematik videolara dönüştürmenize olanak sağlıyor.

Adım 4: Yapay zekâyı pazarlama ve satış takımı olarak kullan

Son adım olarak tüm pazarlama stratejinizi ve metin yazarlığınızı ChatGPT’de dış kaynak olarak kullanabilirsiniz. Higgins’e göre tek yapılması gereken yapay zekâdan en iyi şekilde yararlanmak için en iyi talepleri üretmek.

Higgins ChatGPT’yi bir bülten oluşturmak, viral Tweet’ler hazırlamak ve karşı konulamaz e-postalar oluşturmak için kullanabileceğinizi belirtiyor. Üstelik bu süreçte tek bir kelime yazmak zorunda değilsiniz.

Ünlü yatırımcı, “İşte hepsi bu kadar. Yapay zekâ para kazanmak için harika bir araç olabilir ve cehennemin dibindeki sokak köşelerinde çiçek satmaktan daha iyi olduğu da kesin” diyor.

 

AB'den yapay zeka yasasını çıkarma hazırlığı

 

İşte zengin sayılmak için gereken servet!

 

Mark Cuban: Yapay zeka, şirketleri ikiye bölecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)