BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKamu hisselerinde ÖİB dönemi----

Kamu hisselerinde ÖİB dönemi

Kamu hisselerinde ÖİB dönemi
07 Mart 2013 - 19:36 www.finansgundem.com

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı borsada işlem gören özelleştirme kapsamındaki şirketlerde işlem yapabilecek

BORSAGUNDEM.COM
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İMKB'de işlem gören özelleştirme programı kapsamında bulunan şirketlerin hisse senetlerinde işlem alım satım yapacağını açıkladı. ÖİB tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 15/08/2005 tarihli 13-1792-18272 sayılı yazısı ve 24/12/2009 tarihli ve 37/1147 sayılı Kurul kararı gerekçe gösterilerek borsada işlem gören şirket hisselerinde işlem yapılacağı belirtildi. KAP'ta yayınlanan kararda, "2013 yılı sonuna kadar yapılacak uygulamalarda 2 milyar liraya kadar olan alım ve satımlar için nihai devir işlemlerinin onaylanması hususunda İdare'nin yetkili kılınmasına, bu karardaki parasal sınırların, işlemlerin seyrine göre İdare'nin teklifi üzerine gerektiğinde Kurulumuz tarafından yeniden tespit edilmesine, karar verilmiştir" denildi.
İMKB'de, özelleştirme kapsamındaki şirketlerin başında Türk Hava Yolları, Vakıfbank, Türk Telekom ve Halkbank gibi önemli kurumlar bulunuyor.
Bu açıklamaya göre, ÖİB artık aktif bir borsa oyuncusu gibi kamu payı bulunan halka açık şirketlerde yüklü miktarlarda alım satım yapabilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)