BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKadın Girişimciler’de başkan krizi----

Kadın Girişimciler’de başkan krizi

Kadın Girişimciler’de başkan krizi
27 Mayıs 2014 - 11:22 www.finansgundem.com

İki yıldır başkansız çalışan Kadın Girişimciler Kurulu aday buldu mu? Zeynep Bodur Okyay başkanlığa sıcak bakıyor mu?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) bünyesinde 2007’de KURULAN Kadın Girişimciler Kurulu’nun ilk başkanı Hey Grup Başkanı Aynur Bektaş olmuştu. Uzun süre Bektaş başkanlığında başarılı çalışmalara imza atan Kurul, Hey Grup’un mali krize girmesiyle birlikte başkansız kalmıştı. Aynur Bektaş’ın görevi bırakmasının ardından iki yıldır başkansız çalışan Kadın Girişimciler Kurulu, yeni başkanına yaz sonuna kadar kavuşacak.
Bektaş’ın Hey Tekstil şirketinin batışında üstlendiği görevlerin yoğunluğunun da etkisi olduğunu düşünen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun,’10 bin kadın girişimci’ hedefiyle kurulan Kadın Girişimciler Kurulu başkanlığına hem yoğun faaliyet temposunu kaldıracak hem de işleri zarar görmeyecek bir isim bulmak için kolları sıvadığı belirtiliyor.
Bu konuda Hisarcıklıoğlu’nun gündeminde sürpriz bir isim var. TOBB’da İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Kale Grubu Şirketleri Başkanı Zeynep Bodur Okyay üzerinde durulurken, Okyay’ın yoğun iş temposu nedeniyle bu görevi kabul edemeyeceği konuşuluyor.
   Bu konuda ayrıca yedi başkan yardımcısı içinden tercih yapılması ihtimali de var. Zira Kadın Girişimciler Kurulu’nun yedi bölgedeki faaliyetlerini koordine etmek, üye sayısını artırmak ve Eurochambers Kadın Girişimci Ağı ile Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Konseyi’nde temsili sağlamak için en kısa sürede yeni başkanın belirlenmesi gerekiyor. (Ekonomist Dergisi)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)