BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİtalyan futbol devi AC Milan’a polis baskını----

İtalyan futbol devi AC Milan’a polis baskını

İtalyan futbol devi AC Milan’a polis baskını
13 Mart 2024 - 18:14 www.finansgundem.com

AC Milan’ın Amerikan merkezli özel sermaye grubu RedBird’e şaibeli satışı İtalyan futbol devini krize soktu. İtalyan maliye polisinin dev futbol kulübüne ve yöneticilerine baskın düzenledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İtalya'nın maliye polisi, ABD'li hedge fonu Elliott Management'ın 2022'de özel sermaye grubu RedBird'e satışıyla ilgili olası usulsüzlüklere ilişkin soruşturmanın bir parçası olarak salı günü Serie A futbol kulübü AC Milan'ın genel merkezine baskın düzenledi.

Financial Times’ın haberine göre savcılar Milano şehrinin Portello semtindeki Casa Milan kompleksinde baskın düzenledi. Baskın için gerekçe olarak kullanılan arama iznindeki iddialara göre Elliott’un RedBird firmasına satılmasına rağmen AC Milan hâlâ Elliott tarafından kontrol ediliyor.

Arama emri, kulübün şu anki CEO'su Giorgio Furlani ve selefi Ivan Gazidis'in, kulübün mülkiyet yapısıyla ilgili olarak İtalyan futbol federasyonuna iletilmesi gereken bilgileri hileli bir şekilde gizlediğini iddia ediyor.

Arama emrinde, "Kulübü satın almak için kullanılan fonların çoğunluğunun RedBird'e ait olmayan bir yatırım aracından kaynaklandığı görülüyor. Şüphe, Elliott'un şu anda şirketin etkin kontrolünü elinde tuttuğu yönünde" denildi.

Savcılar Elliott’un ayrıca Fransız futbol kulübü Lille'i dolaylı olarak kontrol ettiğini ve Avrupa futbolu yönetim organı UEFA tarafından belirlenen kuralları ihlal ettiğini de iddia ediyor.

RedBird’den yapılan açıklamada, "Bu akşam, AC Milan'ın mevcut ve eski CEO'larının, futbol kulübünün hala Elliott'a ait olduğu ve futbol federasyonundan gizlendiği iddiasıyla bağlantılı olarak soruşturma altında olduğuna dair raporları not ediyoruz. Bu iddialar yanıltıcıdır" ifadelerine yer verildi.

RedBird ayrıca hedge fonunun kulübü kontrol ettiği iddialarını da reddetti.

İddialar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan başvurulara ve daha önce İtalyan müfettişler tarafından ele geçirilen diğer belgelere dayanıyor.

Arama emrine göre, İtalyan mali polisi, İtalyan futbol denetleme komisyonu Covisoc'un soruşturmasını engelledikleri iddiasıyla Furlani ve Gazidis'in evlerinde de arama yaptı.

AC Milan sözcüsü polis baskınlarını doğruladı ve kulübün soruşturmaya dahil olmadığını söyledi. Sözcü, "Kulüp, soruşturma makamıyla tam bir işbirliği sağlıyor" açıklamasında bulundu.

New York merkezli RedBird, AC Milan'ı iki yıldan kısa bir süre önce Elliott'tan 1,2 milyar euro karşılığında satın almıştı. Anlaşmanın bir parçası olarak Elliott, satın alma işlemini finanse etmek amacıyla RedBird'e "satıcı kredisi" yoluyla 600 milyon euro kredi vermeyi kabul etti.

RedBird daha sonra Furlani'yi AC Milan CEO'su olarak atadı. Furlani uzun süre Elliott'ta portföy yöneticisi olarak çalıştı ve Paul Singer tarafından kurulan hedge fonu için futbol kulübünü yönetti. AC Milan'ın şu anki başkanı Paolo Scaroni de 2018'de Elliott tarafından atandı. Paul Singer’ın oğlu olan Gordon Singer, AC Milan'ın yönetim kurulunda oturmaya devam ediyor.

Soruşturma, AC Milan'ın Lüksemburg merkezli eski yatırımcısı Blue Skye tarafından yapılan bir şikayetten kaynaklanıyor. Blue Skye avukatı salı günü yaptığı açıklamada satıştan hemen sonra RedBird anlaşmasından şüphe duyduklarını ve Elliott’un ‘satış şartları’ konusunda ‘şeffaf” olmadığını söyledi.

Amerikalılar Avrupa futbolunda köşe kapmaya çalışıyor

 

Perakende devi Macy's 5.8 milyar dolarlık teklifi reddetti

 

Özel piyasalarda milyarca dolarlık start-up yatırım yarışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)