BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİşte Ömer Koç'un en büyük şansı!----

İşte Ömer Koç'un en büyük şansı!

İşte Ömer Koç'un en büyük şansı!
23 Şubat 2016 - 08:54 www.finansgundem.com

Milliyet ekomomi yazarı Güngör Uras, Ömer M. Koç’un Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı oluşunu değerlendirdi

Mustafa Koç’un ani kaybının ardından Koç Holding yeni başkanını seçti. Koç Holding’den yapılan açıklamada Ömer M. Koç’un Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Y. Koç’un ise Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak atandığı belirtildi. Milliyet ekomomi yazarı Güngör Uras bugünkü köşesinde bu durumu değerlendirdi. İşte Güngör Uras'ın o yazısı;

Ömer Koç (beklendiği gibi) Koç Topluluğu’nun tepe yönetimine getirildi. Kurucusu Vehbi Koç, Koç Topluluğu’nu, Atatürk Türkiye’sinin öncü ve örnek sermaye grubu olarak geliştirmekle kalmadı, kurumsallaşmasını sağladı. Koç Topluluğu sermaye temsilcileri ve profesyonel kadro ile bütünleşmiş bir yönetim düzenine, bir kurum kültürüne sahip çağdaş bir sermaye grubu oldu.

Vehbi Koç, hayatta iken, Koç Topluluğu’nun yönetimini 1984 yılında oğlu Rahmi Koç’a devretti. Rahmi Koç da, sağlığı ve gücü yerindeyken, yönetimi 2003 yılında Mustafa Koç’a devretmeye karar verdi. Mustafa Koç 12 yıl Koç Topluluğu’nu kardeşleri Ömer Koç ve Ali Koç ile birlikte yönetti.

Mustafa Koç’un erken ölümünden sonra, Anadolu ailelerinin ”büyük evlat” geleneğine bağlı olarak tepe yönetim sorumluğu Ömer Koç’a verildi. Ömer Koç bundan sonra Koç Topluluğu’nu kardeşi Ali Koç ile birlikte yönetecek.

Ömer Koç ve Ali Koç, Koç Topluluğu’nda ağabeyleri Mustafa Koç’un tepe yönetiminde değişik sorumlulukları paylaşırken, ‘Kurum Kültürü’nün güçlendirilmesine katkıda bulundular. Dedeleri ve babaları gibi onlar da profesyonel kadroları öne çıkarmaya özen gösterdiler.

Kurumsallaşma...

Daha önce de yazmıştım. Rahmetli Vehbi Koç “Duvara dayanma yıkılır, insana güvenme ölür” atasözünü sık sık tekrarlar, Koç Topluluğu’nun yaşamasının, gelişmesinin, kişilere bağlılıktan kurtulmasına ve kurumsallaşmasına bağlı olduğunu vurgulardı.

Vehbi Koç’un hayattayken kurumsallaşma, profesyonel kadrolara dayalı bir kurum kültürü oluşturma çabaları, Koç Topluluğu’nda tepe yönetimdeki değişime rağmen topluluğun gelişimini sürdürmesini sağlıyor.

Ömer Koç, iyi eğitim ve geniş ilgi alanları ile, çağdaş, entelektüel bir aydındır. 2004 Nisan ayında Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Mayıs 2008’de ise Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu.

Tüpraş deneyimi

2008 yılından bu yana da Tüpraş’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı sorumluluğunu taşıyor. Tüpraş Türkiye’nin en büyük enerji şirketi. Koç Topluluğu’nda enerjinin ağırlığı yüzde 51 dolayında. Toplam faaliyette otomotivin ağırlığı yüzde 20, dayanıklı tüketim mallarının payı yüzde 10, banka ve sigortacılık faaliyetlerinin payı yüzde 13, gıda ve turizm gibi diğer faaliyetlerin payı yüzde 8 oranında.

Ömer Koç, toplulukta yüzde 51 ağırlığı olan Tüpraş’taki yönetim deneyimi ve başarısı ile topluluğun başına geçiyor. En büyük şansı da Ali Koç gibi gene birikimli, enerjik, işini seven bir kardeşin desteği ile yönetimi yürütecek olması.

Ömer Koç’un Koç Topluluğu şemsiyesi altında kültür, sanat, eğitim ve sosyal yardım faaliyetlerinde de yaygın ilgi, destek ve katkıları var. Yapı Kredi Yayınları, Sadberk Hanım Müzesi Ömer Koç’un ilgi ve desteği ile gelişiyor. Dolapdere’de yeni bir müze kuruluyor.

Ömer Koç, Vehbi Koç Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyeliği sorumluluğuna ek olarak, 2015 yılında Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı babası Rahmi Koç’tan devraldı. 2007 yılından bu yana Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor.

Ömer Koç’a başarılar dileriz. Başarılı olmaya mecbur. Olmaması için de neden yok.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)