BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİşte Morgan Stanley’nin yeni patronu----

İşte Morgan Stanley’nin yeni patronu

İşte Morgan Stanley’nin yeni patronu
27 Ekim 2023 - 14:00 www.finansgundem.com

Morgan Stanley yönetimi gelecek yıl bankanın 1 numaralı pozisyonuna Ted Pick’in getirileceğini açıkladı. 30 yılı aşkın tecrübesiyle bankanın en alt sıralarından yükselen yeni Pick için meslektaşları ‘kanı Morgan Stanley mavisi akıyor’ diyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aylardır devam eden spekülasyonların ardından Wall Street devi Morgan Stanley’nin emektar CEO’su James Gorman’ın yerini kimin olacağı ortaya çıktı. Banka geçtiğimiz gün Gorman’ın ardından Ted Pick’in CEO pozisyonuna geleceğini açıkladı.

Morgan Stanley’in emektar bankacılarından biri olan ve bankanın alt kademelerinden yükselen Pick 1 Ocak 2024 itibariyle şirketin CEO koltuğuna oturacak. Pick ayrıca New York merkezli bankanın yönetim kuruluna da katılacak. Bu arada Gorman ise henüz açıklanmayan bir süre boyunca yönetim kurulunun başkanı olacak.

Gorman açıklamasında, “Geçiş dönemi ve İcra Kurulu Başkanı olarak geçireceğim süre boyunca Ted’i yeni CEO’muz olarak desteklemek için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

Peki kim bu yeni CEO?

New York City'de doğan Pick, babasının petrokimya alanındaki çalışmaları nedeniyle ailesiyle birlikte birkaç yılını Venezuela'da geçirdi ve ardından yeniden ABD'ye döndü. 54 yaşındaki bankacı, Middlebury College Phi Beta Kappa okulundan mezun oldu. 1990 yılında henüz 21 yaşındayken Morgan Stanley'e katılmadan önce Harvard İşletme Okulu’ndan MBA derecesi aldı.

Bloomberg'in haberine göre, Pick bankanın analist sınıfına alınan son kişiydi ve kariyerinin başlarında renkli kelime dağarcığıyla tanınıyordu. Ancak bankadaki mütevazı başlangıcının ardından Morgan Stanley'nin alt kademelerinden hızla yükseldi.

2002 yılına gelindiğinde, genel müdürlük pozisyonuna kadar gelen Pick, 2008 Küresel Finans Krizi’nin ardından firmanın sabit gelir birimindeki kötü gidişatı tersine çevirmesi ve sermaye artırması ile itibarını kazandı.

Pick kısa bir süreliğine bankanın öz sermaye biriminin başkanı oldu ve broadcast.com, Google, Çin İnşaat Bankası ve Blackstone gibi halka arzlarda görev aldı. Daha sonra hem hisse senetleri hem de tahvil işlemlerini denetlemek üzere terfi etti ve görev süresince Amerika Birleşik Devletleri'nin beş büyük finans firması arasında bankanın pazar payını iki katına çıktı.

2018 yılına gelindiğinde, kurumsal menkul kıymetler grubunun başkanı olarak en son rolüne tekrar terfi etti ve CEO pozisyonu adaylığı için ön sıralarda yer aldı.

9.000 kişilik bir işgücüne liderlik etmenin yanı sıra, Pick aynı zamanda şirketin işletme komitesinin, yönetim komitesinin ve Morgan Stanley-MUFG yönlendirme komitesinin bir üyesiydi.

Eski bir meslektaşı Insider'a verdiği demeçte, Pick'in bankada çalıştığı 30 yılı aşkın bir süre boyunca “kanının Morgan Stanley mavisini akması" ile ün kazandığını söyledi. Eski genel müdür, Gorman'ın selefine atıfta bulunarak Pick için "Stil açısından James Gorman'dan çok John Mack'e benziyor" diye ekledi.

Pick, iş dışında eşi Betsey Kittenplan ve iki kızı ile New York'ta yaşıyor.

James Gorman da Pick'in zorlu dönemlerle mücadele etme kapasitesini kanıtladığını söylüyor. Şubat 2006’da Morgan Stanley’e katılan James Gorman ertesi yıl bankanın eş başkanı statüsüne gelmişti. Daha sonra 2008 Küresel Finans Krizi sırasında bankayı yönetmiş ve Ocak 2010’da bankanın 1 numaralı pozisyonuna geçmişti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bankanın mayıs ayında Gorman'ın gelecek yıl emekli olacağını ve halefinin bankanın üç ana bölüm başkanından biri olacağını açıklamasında bu yana, tüm gözler Pick, Andy Saperstein ve Dan Simkowitz'in üzerindeydi.

Pick güçlü bir aday olarak firmanın 1 numaralı koltuğuna yerleşse de diğer iki meslektaşı da terfi aldı. Saperstein, yatırım yönetimi bölümünü denetlemek de dahil olmak üzere ek sorumluluklar üstlenmeye hazırlanıyor. Bu arada, yatırım yönetimi başkanı olan Simkowitz ise atamasıyla birlikte şirketin eş başkanı ve kurumsal menkul kıymetler başkanı olacak.

Gorman halefinin ilan edilmesine ilişkin açıklamasında, “Kurulun Ted Pick’i seçmesi olağanüstü. Finans Krizi’nden bu yana Ted ile yan yana çalıştım ve onun değerlerini, zekasını, tutkusunu ve çalışanlarımıza ve müşterilerimize olan bağlılığını ilk elden deneyimledim” dedi.

Pick’in zorlu mücadelelerden alnının akıyla çıktığını söyleyen Gorman, yeni CEO için “Sadece ABD’de değil tüm dünyada çok etkili bir şekilde çalışıyor” dedi.

Pick ise eski patronunun ‘mükemmel liderliğini’ övdü. Çiçeği burnunda CEO, “Şirketimiz artık piyasa döngülerinde başarılı olmak için daha iyi bir konumda ve gelecekteki büyüme fırsatları konusunda heyecanlıyım” açıklamasında bulundu.

Morgan Stanley'nin yeni CEO'su açıklandı

 

Goldman Sachs CEO’su müziği bıraktı

 

JPMorgan CEO’su: En tehlikeli dönemlerden biri yaşanıyor olabilir

 

FTX eski CEO'su Sam Bankman-Fried, mahkemede ifade verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)