BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGoldman Sachs CEO’su müziği bıraktı----

Goldman Sachs CEO’su müziği bıraktı

Goldman Sachs CEO’su müziği bıraktı
18 Ekim 2023 - 17:04 www.finansgundem.com

CEO’luğun yanında hobi olarak büyük festivallerde DJ performansı yapmasıyla da tanınan Goldman Sachs patronu David Solomon istenmeyen medya ilgisi nedeniyle artık sahneye çıkmayacak


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs’ın CEO’su David Solomon Wall Street’in en önemli bankalarından birinin patronu olmasının yanında DJ’lik yapmasıyla da biliniyor. Ancak bankanın zayıf bilanço performansı Solomon’un müzik hayatını da geride bırakmasına sebep oldu. Financial Times’ın haberine göre Goldman CEO’sunun dikkatini dağıldığına yönelik eleştirilerin ardından Solomon DJ’liği bırakmaya karar verdi.

Başlangıçta Solomon için renkli bir hobi işi olan müzik kariyeri Goldman Sachs’in attığı yanlış stratejik adımlar ve bankacıların düşük ücret aldıklarına dair şikayetlerin ardından eleştirilerin merkezi haline geldi. FT kaynaklarına göre 61 yaşındaki medyanın istenmeyen ilgisini çektiği için yaklaşık bir yıl önce DJ’liği bırakma kararı aldı.

Solomon’un kayıtlara geçen en son DJ performansı Temmuz 2022’de Chicago’da 4 gün süren bir müzik festivali sırasındaydı.

Goldman sözcüsü Tony Fratto konuyla ilgili açıklamasında, “Bu yeni bir haber değil. David bir yılı aşkın bir süredir DJ’lik yapmıyor. Bu daha önceden birçok kez onayladığımız bir durumdu. Müzik David için bir dikkat dağıtıcı eylem değil. Ancak medyanın ilgisi dikkat dağıtıcı olmaya başladı” ifadelerine yer verdi.

FT haberine göre Solomon’un müzik kariyeri geçmişte Goldman Sachs’ın yönetim kurulu incelemesine de takılmıştı. Bazı yönetim kurulu üyeleri 2019’da gerçekleşen Tomorrowland müzik festivalinde sahne alan Solomon’u festivalde uyuşturucu kullanımının çok fazla olduğu gerekçesiyle eleştirmişti.

Solomon ayrıca 2020 yılında Kovid-19 pandemisi sırasında sosyal mesafe kurallarını çiğnediği gerekçesiyle eleştirilen New York’un Hamptons tatil bölgesinde düzenlenen bir etkinlikte DJ performansı gösterdiği gerekçesiyle Goldman’ın yönetim kurulundan özür diledi.

2018 yılında göreve getirilen CEO, Goldman’ın başında olduğu süre boyunca bankayı yatırım bankacılığı ve ticaret işletmelerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Solomon servet ve varlık yönetimi gibi volatilitesi daha düşük alanlarda genişlemeyi denedi.

Ancak geçtiğimiz yıl Solomon için görevdeki en zorlu dönemdi. Bankanın bilançolarındaki düşüş, bir dizi yüksek profilli istifa ve medyada banka yönetimini hedef alan makaleler Goldman üst yönetimini yıprattı.

Goldman Sachs tüketici bankacılığı alanından geri çekilmek için yüksek maliyetler ödemesi ve ticari bankacılık sektöründeki yavaşlama ile birlikte ikinci çeyrekte son üç yılın en düşük bilanço raporunu paylaşmıştı. Goldman salı günü ise üçüncü çeyrek raporunu açıkladı.

Solomon’un DJ’lik kariyeri Wall Street’teki geçmişteki CEO’lara göre oldukça ilgi çekici. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre on yıl önce Las Vegas’ta bir kumarhanede bir finansman anlaşması üzerinde çalıştığı sırada başlayan bu hobi Solomon’un müzik kariyeri oluşturmasına kadar ilerledi. Solomon DJ performanslarından elde edilen gelirleri uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele eden hayır kurumlarına bağışladığını söylüyor.

Müzik dünyasında DJ-D Sol olarak tanınan Solomon bu mahlasla kamuoyunda da herkesin bildiği bir takma isim kazandı. Ancak medyada bu mahlasın sıklıkla kullanılmasının ardından Solomon sahne ismini de David Solomon olarak değiştirdi.

Birçok meslektaşı Solomon’un CEO olmadan önce de bu hobiye sahip olduğuna dikkat çekse de bankanın başına geçmesinin ardından bu hobiyi sürdürmeye devam etmesi finans çevresi için tartışmalı bir konuydu. Zira Solomon’un CEO olmasıyla birlikte DJ’lik performansları da Spotify veya Instagram gibi sosyal medya kanallarında çok daha görünür hale geldi.

BofA ve Goldman Sachs bilançolarını açıkladı

 

Goldman Sachs CEO’su koltuğunda güvende mi?

 

Goldman Sachs CEO’su için tehlike çanları çalıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)