BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık BofA ve Goldman Sachs bilançolarını açıkladı----

BofA ve Goldman Sachs bilançolarını açıkladı

 BofA ve Goldman Sachs bilançolarını açıkladı
17 Ekim 2023 - 15:05 www.finansgundem.com

Bank of America'nın kârı üçüncü çeyrekte yüksek faiz gelirinin etkisiyle 25,32 milyar dolara yükseldi. Goldman Sachs’ın ise üçüncü çeyrekte net geliri yüzde 1,3’lük düşüşle 11,82 milyar dolar olarak beklentinin üstünde geldi.

ABD'li yatırım bankalarından Goldman Sachs ve Bank of America, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin bilançolarını açıkladı.

Goldman Sachs'tan yapılan açıklamaya göre, bankanın yılın üçüncü çeyreğindeki net karı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 33 azalarak 2,1 milyar dolara geriledi. Bankanın 2022'nin aynı dönemindeki net karı 3,1 milyar dolar olmuştu.

Kurumun 2022'nin üçüncü çeyreğinde 8,25 dolar olan hisse başına karı da 2023'ün aynı döneminde 5,47 dolara düştü.

Goldman Sachs'ın bu yılın üçüncü çeyreğindeki geliri ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 azalışla 11,8 milyar dolara indi. Şirket, 2022'nin üçüncü çeyreğinde 11,9 milyar dolar gelir elde etmişti.

Bankanın net kar ve geliri, üçüncü çeyrekte kaydedilen düşüşe rağmen piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Bank of America'nın karında yüzde 10'luk artış

Bank of America'dan yapılan açıklamaya göre, bankanın yılın üçüncü çeyreğindeki net karı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10 artarak 7,8 milyar dolara çıktı. Banka, 2022'nin üçüncü çeyreğinde 7,1 milyar dolarlık net kar açıklamıştı.

Kurumun hisse başına karı da bu yılın üçüncü çeyreğinde 90 sente yükseldi. Bankanın hisse başına karı, 2022'nin aynı döneminde 81 sent olarak kaydedilmişti.

Bank of America'nın bu yılın üçüncü çeyreğindeki geliri ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3 artarak 25,2 milyar dolara çıktı. Banka, 2022'nin aynı döneminde 24,5 milyar dolar gelir elde etmişti.

Bankanın net kar ve geliri yılın üçüncü çeyreğinde piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de büyük bankaların bilanço sezonu geçen hafta JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Citigroup ile başlamıştı. Söz konusu bankaların üçüncü çeyrek finansal sonuçları piyasa beklentilerinin üzerinde gelmişti.

BofA, Şimşek ile görüşen yabancıların izlenimlerini aktardı

 

BofA, Türk bankaları için hedef fiyatını yükseltti

 

BofA'dan TCMB faiz tahmini ve enflasyon beklentisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)