BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs CEO’su koltuğunda güvende mi?----

Goldman Sachs CEO’su koltuğunda güvende mi?

Goldman Sachs CEO’su koltuğunda güvende mi?
20 Eylül 2023 - 17:18 www.finansgundem.com

Goldman Sachs’in son dönemdeki zayıf bilanço performansı ve başarısız tüketici bankacılığı girişimi CEO’nun geleceğini tehlikeye attı. Ancak David Solomon yatırım bankacı işletmesinin geri dönüşüyle rahat bir nefes alabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en büyük altı bankasından biri olan Goldman Sachs Group, CEO’su David Solomon’un liderliğine yönelik şüpheleri ortadan kaldırmaya çalışıyor. Goldman yatırım bankacılığı işletmesine yüklenerek adeta köklerine geri dönüyor.

Financial News’in haberine göre sermaye piyasası faaliyetleri son bir buçuk yıldır durgun geçen bankanın söz konusu biriminde bir geri dönüş yaşanıyor. Bu da bankanın geleneksel yatırım bankacılığı işletmesinden kâr edebilme şansını arıtıyor. Banka ayrıca tüketici bankacılığı alanında yıllardır süren ve büyük bir maliyete sebep olan hatalı girişimlerinden de uzaklaşıyor. Banka sadece bu ay üç büyük Wall Street halka arzında (Arm, Instacard ve Klaviyo) baş aracı kurum pozisyonunu kaptırmadı.

Söz konusu başarı bankanın son üç buçuk yılda tüketici bankacılığı işletmesinde 4 milyar dolar kaybettiğini itiraf etmesini ve basın tarafından gelen yoğun eleştirileri takip etti. Wall Street çevrelerinde çok az kişi köklü bir kimliğe sahip olan Goldman’ın neden kitle pazarına hitap etmeye çalıştığını anlayabildi. Oldukça pahalıya mal olan bu hata Solomon’un liderliğine yönelik soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Solomon birçok yönden banka içerisinde kolay bir hedef olarak öne çıkıyor. Bankanın zorlu CEO’luk görevi dışında Solomon ayrıca dünyaca ünlü partilerde DJ’lik yapıyor. Solomon Lollapalooza ve diğer müzik festivallerinde DJ’lik yaptı. Goldman’ın performansı iyi gittiğinde Solomon’un bu hobisi sadece tuhaf görülüyor. Ancak bankanın performansı ne zaman düşerse bu hobisi CEO için bir o kadar büyük bir yüke dönüşüyor.

Banka son beş yılda 200 ortağını kaybetti. Ortaklıktan çıkışların hızı önceki önemlere göre tutarlı gibi görünüyor. Ancak son zamanlarda bankayla ilişkisini kesen ortaklardan bazıları yeni fırsatlardan yararlanma hedefinden ziyade hoşnutsuzluklarından dolayı ayrıldıklarını itiraf ediyor.

Banka konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Goldman’ın sorunlarını geride bırakması için henüz erken olsa da finans devi kritik bir aşamadan geçiyor olabilir. Wells Fargo Menkul Kıymetler Analisti Mike Mayo son paylaştığı notta Solomon’un Goldman’ın yönetim kurulundan ihtiyacı olan desteği alıyor gibi göründüğünü söyledi.

Mayo 18 Eylül tarihli notunda, “Hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde CEO kalıyor” dedi. Analist söz konusu öngörüsünü Goldman Sach Yönetim Kurulu Baş Yöneticisi Adebayo Ogunlesi’yle Solomon arasındaki toplantıya dayandırdı. Mayo, Goldman hisseleri için 390 dolarlık bir hedef fiyat belirledi. Analistin bu öngörüsü son işlem seviyelerinden %14'lük bir yükseliş anlamına geliyor.

Mayo'nun yükseliş beklentisinin bir kısmı, Goldman'ın tarihsel olarak yatırımcılar için iyi bir giriş noktası görülen defter değeri seviyesine yakın işlem görmesinden kaynaklanıyor. Analist banka hisselerinin defter değerinin önümüzdeki beş yıl içinde %40 artacağını tahmin ediyor. Mayo son 18 ayda bilançoları zayıf gelen bankanın sermaye piyasasındaki faaliyetlerinden cesaret aldığını belirtiyor.

Wells Fargo analisti, “Vardığımız sonuç, CEO'nun yakında hiçbir yere gitmeyeceği, çok yıllı etkin bir stratejinin yolda olduğu, sermaye piyasası faaliyetlerindeki bir geri dönüşün medyanın dikkatini büyük oranda ortadan kaldıracağı ve baş direktörün katılımıyla yansıtıldığı gibi yönetim kurulunun denetimden başka bir rolünün olmadığıdır” diye yazdı.

Tüm bu gelişmeler Solomon ve Goldman Sachs yatırımcıları için iyi bir haber gibi görünüyor.

Goldman Sachs CEO’su isyan etti: Karikatüre dönüştürüldüm

 

Apple, Goldman Sachs ile yürüttüğü projeyi iptal etti

 

Goldman Sachs Brexit sonrası Avrupa’ya yükleniyor

 

Goldman Sachs’ın üst yönetim değişti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)