BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs Brexit sonrası Avrupa’ya yükleniyor----

Goldman Sachs Brexit sonrası Avrupa’ya yükleniyor

Goldman Sachs Brexit sonrası Avrupa’ya yükleniyor
19 Eylül 2023 - 11:13 www.finansgundem.com

Wall Street devi Goldman Sachs Avrupa’daki çalışan sayısını artırdı. Banka bölgedeki personel harcamalarını da %10 artırdı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük altı bankası arasında olan Goldman Sachs, Brexit sonrası operasyonlarındaki personel maliyetlerini 2023'ün ilk yarısında %10 artırdı. Wall Street devi Avrupa’da güçlendirmeyi hedeflediği merkezinde personel sayısını artırdı ve üst düzey pozisyonlarda işten çıkarma uygulamasını da sürdürdü.

Financial News’in haberine göre Goldman Sachs’in Avrupa birimi 1.100 çalışanı için altı aylık süre boyunca 269 milyon euro ödedi. Bu rakam bir yıl öncesine göre %10’luk bir artışı işaret ediyor. Bankanın çalışan sayısı ise bir yıl öncesinde 997’ydi.

Goldman Sachs aynı zamanda haziran ayında işten çıkarma uygulamalarının üçüncü turunu başlattı. Ocak ayındaki 3.200 bankacıyı işten çıkarma planından küresel çapta yaklaşık 125 genel müdür etkilendi.

Wall Street devi, AB operasyonlarındaki artan çalışan maliyetlerinin bir sebebi olarak da haziran ayındaki işten çıkarmalardan kaynaklanan kıdem tazminatı maliyetlerini gösterdi. Ancak Goldman açıklamasında resmi bir rakam sunulmadı.

FN haberine göre, Goldman’ın EMEA biriminde (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) haziran ayında 25 genel müdürün görevden alındığı ve ocak ayında yaklaşık 50 sözleşme uzmanının ayrılacağı bildirilmişti.

Haberde, Goldman Sachs’ın Avrupa birimindeki çalışanlar için 2023’ün ilk yarısında ortalama 244.500 euroluk bir ödeme paketi hazırladığı belirtiliyor. Bankanın İngiltere operasyonlarındaki çalışanlar içinse 365.000 dolarlık bir kaynak ayrılıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Goldman 2021’den bu yana Frankfurt, Paris ve diğer Avrupa lokasyonlarındaki ofislerine yaklaşık 500 yeni çalışan ekledi. Banka İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması sonrasında kıtadaki personeli için yeni bir ticaret merkezi oluşturdu ve daha fazla sözleşme uzmanının görev lokasyonunu değiştirdi.

Wall Street devinin Avrupa biriminin geliri 2023’ün ilk altı ayında %18 artarak 862 milyon euroya yükseldi. Yatırım bankacılığında ve işlem ücretlerinde küresel çapta düşüş eğilimi gösterse de birim her iki alanda da gelirlerini artırmayı başardı.

Goldman yöneticileri daha üst düzey sözleşme uzmanlarının Londra dışındaki kilit Avrupa bölgelerine kaydırılması planları için Brexit’in bir çeşit ‘katalizör’ sağladığını belirtiyor. Alanlarındaki en iyi bankacıların bu merkezlere taşınmasıyla Goldman şimdi bu şehirlerde daha fazla genç bankacıyı işe alıyor.

Goldman Sachs liderini bile affetmedi

 

Küresel piyasalarda gözler Avrupa enflasyonunda

 

Morgan Stanley'ye 750 milyon dolarlık dolandırıcılık davası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)