BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs liderini bile affetmedi----

Goldman Sachs liderini bile affetmedi

Goldman Sachs liderini bile affetmedi
15 Eylül 2023 - 11:18 www.finansgundem.com

WhatsApp gibi mevzuata aykırı uygulamaların kullanımı Goldman üst düzey yönetimini sarstı. Bankanın yeni girişimi olan işlem bankacılığı biriminin başkanı işten kovuldu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en büyük altı bankasından biri olan Goldman Sachs iletişim politikalarda ‘ciddi ihlalleri’ olduğunu belirttiği kurumsal nakit yönetimi işletmesindeki bir dizi elemanını kovdu. Dev bankanın çalışanlarını işten çıkarma gerekçesi olarak iletişim tercihlerini göstermesi Wall Street’in bu konuda ne derece katı olduğunu gösterir nitelikte.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre içlerinde Goldman Sachs’in de bulunduğu birçok banka iletişim konusunda yapılan ihlaller nedeniyle yakın zamanda milyonlarca dolarlık para cezası ödemişti. Bu ihlaller arasında WhatsApp gibi mali denetim kurumları tarafından onaylanmayan anlık mesajlaşma uygulamalarının kullanımı da bulunuyor.

Financial Times’ın haberine göre Goldman’ın çalışanlarına gönderdiği notta “firma politikalarının ciddi biçimde ihlal edilmesinin ardından” söz konusu çalışanlara olan “güvenin kaybedildiği” ve bu sebeple işlem bankacılığı birimindeki birkaç lider pozisyonundaki çalışanın son verildiği belirtildi.

Habere göre işten çıkarılan dört kişi arasında Goldman Sachs Ortağı ve Küresel İşlem Bankacılığı Başkanı Hari Moorthy de bulunuyor. FT kaynaklarına göre işlem bankacılığının günlük yönetimi bundan sonra Philip Berlinski, Akila Raman ve Luc Teboul tarafından gerçekleştirilecek.

Moorthy konuyla ilgili LinkedIn hesabından yapılan yorum taleplerine cevap vermedi. Goldman açıklamasında ise çalışanlarının disiplini konusunda bireysel olarak yorum yapılmayacağı belirtildi.

Goldman Sachs notunda, “Genel bir husus olarak, iletişim politikamızı ciddiye alıyoruz ve tüm personelimizin buna uymasını bekliyoruz” denildi. Wall Street bankası işlem bankacılığı işletmesine olan bağlığını da tekrarladı.

Goldman’ın iletişim politikası uyarınca çalışanların firma ile ilgili işler için ancak banka tarafından onaylanmış iletişim kanalları üzerinden iletişim kurmaları gerekiyor.

İşlem bankacılığı işletmesi Goldman Sachs’ın 2020 yılında kurduğu yeni bir alan. İşletmenin amacı ise kurumsal müşterilerine nakit yönetim hizmetleri sunmak. Birim ayrıca ABD bankacılık lisansına sahip olmayan fintek şirketlerine bankacılık altyapısı sağlıyor. Ancak işletmenin bu yönü düzenleyici kurumlarının eleştirilerini de beraberinde getiriyor.

Wall Street bankalarının kayıt tutma yöntemleri son yıllarda düzenleyici kurumların en önemli sorunlarından biri olarak öne çıkıyor. Zira düzenleyiciler birçok bankacının şahsi telefonları üzerinden işle ilgili e-posta gönderdiğini veya mevzuata uygun olmayan anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden yazılı mesajlar gönderdiğini ortaya çıkardı.

Goldman Sachs geçen yıl ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) toplamda 200 milyon dolar para ceza ödemeyi kabul eden bir grup bankadan biriydi.

Son dönemde ise birçok Banka uyumluluk personellerinin çalışanların müşteri aramalarını, mesajlaşmalarını ve WhatsApp görüşmelerini izlemesine olanak tanıyan Movius uygulamasını telefonlarına yüklemelerini talep ediyor.

Goldman Sachs’ın üst yönetim değişti

 

Goldman, düşük performanslı çalışanlarını işten çıkaracak

 

Goldman Sachs CEO’su isyan etti: Karikatüre dönüştürüldüm

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)