BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİş adamına rekor dolandırıcılık suçlaması----

İş adamına rekor dolandırıcılık suçlaması

İş adamına rekor dolandırıcılık suçlaması
23 Mart 2021 - 16:58 www.finansgundem.com

1 milyar dolarlık rekor dolandırıcılıkla ilişkilendirilen 33 yaşındaki iş adamına dava açıldı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Singapur tarihinin en büyük dolandırıcılığı olarak değerlendirilen 1 milyar dolarlık vakayla ilişkilendirilen bir iş adamı aleyhinde, 22 Mart tarihinde dava açıldı. 33 yaşındaki Ng Yu Zhi, iki şirketin direktörü ve iddialara göre yatırımcılardan nikel ticareti için para topladı. Dolandırıcılık vakasının mağdurlarına, üç ayda ortalama %15 getiri vaadinde bulunuldu. Ancak nikel ticareti hiçbir zaman gerçekleşmedi ve yatırımcılar yatırdıkları parayı geri alamadı.

Envy Asset Management (EAM) ve Envy Global Trading’in Direktörü Ng’ye dolandırıcılık suçundan 2 ve 48 milyon dolarlık sahte ticaret çetesine dahil olma suçundan 2 dosya açıldı. Ng’nin gelecek dönemlerde daha fazla suçlamayla karşı karşıya kalması bekleniyor.

Şirketlere 2017’nin ekim ayı ve geçtiğimiz ay arasında yapılan 1 milyar dolarlık yatırımın, yaklaşık 300 milyon dolarının Ng’nin kişisel hesabına aktarıldığı iddia ediliyor. Singapur Ticaret Bakanlığı, Ng’nin 100 milyon dolarlık varlığına el koydu. Ng’nin direktörlüğünü yaptığı her iki şirketin de Singapur’un mali denetim kurumu Monetary Authority of Singapore (MAS) lisansına sahip olmadığı dikkat çekti.

EAM, geçtiğimiz yıl mart ayından beri kurumun yatırımcı uyarı listesinde bulunuyordu. MAS’tan yapılan açıklamada, kurumun EAM’ın lisans için başvuru sürecinde olduğuna yönelik duyumlar alındığı ancak böyle bir başvurunun bulunmadığı söylendi. İddia makamı 3 milyon dolarlık kefalet ve elektronik takip isteminde bulundu. Aynı zamanda Ng’nin ülke dışında bulunan varlıklarına erişiminin olduğu da söylendi.

Ng Londra merkezli bir banka hesabıyla şirket kurdu ve Hong Kong, Londra ve İsviçre’de önemli yatırımları bulunuyor. finansgundem.com'un yaptığı derlemeye göre, genç iş adamının aynı zamanda Çin’de yaşayan partnerinden bir çocuğu olduğu ve partnerine çok sayıda araba da dahil olmak üzere pahalı hediyeler verdiği açıklandı.

Ng’nin avukatları ise 1 milyon dolarlık kefalet ve elektronik takip talebinde bulundu. Aynı zamanda Sunshine Empire tarafından gerçekleştirilen Ponzi davasında, suçluların kefalet miktarının yaklaşık 800,000 dolar olduğunu hatırlattı. Bunun ardından mahkeme kefalet ücretini 1,5 milyon dolar olarak beliredi ve elektronik takip kararı aldı. Bununla birlikte Ng 06.00 ile 22.00 arasında ev hapsinde olacak.

Dava 17 Mayıs tarihine kadar ertelendi ve daha fazla suçlamanın getirilmesi bekleniyor. Ng’nin ise tutuklu yargılanacağı düşünülüyor. Suçlu bulunduğu takdirde ise Ng’nin 10 yıla kadar hapis cezası alabileceği ve işlediği her suç için para cezasına çarptırılabileceği düşünülüyor.

Sosyal medya devlerinin CEO'ları ABD Kongresi'nde ifade verecek

 

UBS 4.5 milyarlık cezadan kurtulabilecek mi?

 

Wells Fargo’nun yıldız fonu başarısızlığa mahkum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)