BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS 4.5 milyarlık cezadan kurtulabilecek mi?----

UBS 4.5 milyarlık cezadan kurtulabilecek mi?

UBS 4.5 milyarlık cezadan kurtulabilecek mi?
23 Mart 2021 - 15:47 www.finansgundem.com

Yatırım bankası UBS, Fransa'daki temyiz davasında 3 milyar euro ceza ile karşı karşıya

Paris Ceza Mahkemesi İsviçreli bankayı, 2004-2012 yıllarında Fransız müşterilerine vergi kaçırmalarına yardım ettiği ve para akladığı gerekçesiyle açılan davada suçlu buldu.

Fransa’da mahkeme, İsviçre’nin en büyük bankası UBS’e vergi kaçakçılığı ve para akladığı gerekçesiyle 3,7 milyar euro para cezası ve 800 milyon euro tazminat ödeme cezarı vermişti. UBS'in 4,5 milyar euro cezaya ilişkin açtığı temyiz davasında Fransız savcılar, varlıklı müşterilerinin gelirlerini beyan edilmemiş denizaşırı varlıklara yönlendirmelerine yardım ettiğini iddia ettikleri UBS'den en az 2 milyar euro ceza ödemesini isteyecekler. Bunun yanı sıra Fransız hükümeti gördüğü zarar için 1 milyar euro talep edecek.

Fransa'da 2019 yılında görülen davada mahkeme, yasa dışı şekilde müşteri temin etmeye çalışmak, vergi kaçırılmasına yardım nedeniyle UBS'e 3,7 milyar euro ceza ve 800 milyon euro tazminat ödeme cezası vermişti. UBS, yanlış bir işlem yapmadığını savunuyor ve hakkını mahkemede aramaya devam edeceğini belirtiyor.

Sorunlu kredi tehlikesi büyüyor!

Ödeme alanında yükselen 3 güçlü trend

Dev banka altında boğa piyasası bekliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)