BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriÖdeme alanında yükselen 3 güçlü trend----

Ödeme alanında yükselen 3 güçlü trend

Ödeme alanında yükselen 3 güçlü trend
23 Mart 2021 - 13:18 www.finansgundem.com

Ödeme alanında geleneksel kurumları tehdit eden 3 güçlü trend yükselişte. Ödemelerin geleceği nasıl olacak?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ticaretle uğraşanların ödeme teknolojilerini benimseme ve desteklemesi dönüşüyor. Giderek artan bir şekilde ödemeler işletmelerin ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Bu durum ise ödeme süreçlerindeki dağıtım modelinin üzerinde önemli bir etki yaratıyor. Aynı zamanda sektördeki gelir ve kar dinamiklerinde de uzun vadeli sonuçlar doğuruyor.

Dağıtım modelinin dönüşümü

Uzun yıllardır finansal kurumlar ticaretle uğraşanlar için ödeme sektörüne erişimde birincil aracıydı. Bunun nedeni ise oldukça basit. Giderek daha fazla yeni işletme finansal ürünlere yöneldikçe (örn. kredi, banka hesabı) ödeme hizmetleri doğal olarak bir sonraki adım oluyordu. Sektörde bu dinamikler geçerliliğini korusa da ödeme sektörü genişliyor ve değişiyor. Toast, Mindbody ve Jobber gibi yazılım şirketleri ise işletmelerin dikkatini çekiyor.

Bugünlerde birçok yazılım şirketi, küçük ve orta ölçekli işletmelere odaklanıyor ve ödeme sistemlerini yazılımlarına entegre ediyor. Forbes’un haberine göre, bu şirketler ise gelir paylaşımı modeliyle çalışıyor. Kapsamlı bir yazılımın içine entegre şekilde ödeme hizmetleri sunmak, bu şirketlerin kullanıcı deneyimini geliştirmesini ve müşteri operasyonlarında ilerlemesini sağladı. Giderek daha fazla küçük ve orta ölçekli şirket yazılım şirketlerine yöneldikçe, ödeme hizmetlerini doğrudan sunmak bir zamanlar olduğu gibi finansal kurumların tekelinde olmayacak.

Teknoloji odaklılığa geçiş

Ödemeler geleneksel olarak finans ve risk yönetimi alanına dahil edilir. Bunlar elbette bugün de temel unsurlar ancak teknolojinin rolü ve etkisi, ödeme şirketleri için giderek yükseliyor. Mühendislik ve tasarım uzmanlığı ise, kurumların geleceğe hazırlanmak için oldukça fazla ihtiyaç duyduğu iki yetenek. Ödeme sektöründe teknolojinin artan rolü, kısmen işletmelerde ortaya çıkan bir zihniyet değişimi tarafından destekleniyor.

İşletmeler, artık ödemelerin dijital deneyimlerine entegre olmasını istiyor ve şirketleri için ödemeleri bir büyüme katalizörü olarak önemsiyor. Bunun sonucunda ise, ödemelerde çözülmesi gereken temel sorunlar, doğası itibariyle oldukça teknik hale geliyor. Bunlar arasında yeni ödeme metodlarının entegrasyonu, makine öğreniminin otorizasyon oranlarını geliştirmek için kullanımı gibi uygulamalar da yer alıyor. Bu nedenle ödeme sektörüne yeni katılan kurumlar kendilerini, ödeme sektöründe faaliyet gösteren teknoloji şirketleri olarak tanımlıyor.

Geleneksel ekonomiye karşı tehditler

Ödeme sektörünün en karanlık sırrı, yıllardır küçük ve orta ölçekli işletmelerin, büyük şirketlerden gelen fiyat baskısının etkisini hafifletiyor olması. Örneğin Credit Suisse küçük ve orta ölçekli işletmeler ABD’nin ödeme hacminin yalnızca %17’sini oluşturduğunu düşünüyor. Ancak buna rağmen sektörün gelirinin %55’ini oluşturuyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelir dinamikleri ve kar havuzu, dönüşüyor. Bağımsız işletmelerden gelen işlem hacmi giderek, Shopify, eBay ve Amazon gibi büyük pazarlara dahil oluyor.

Aynı zamanda Uber, Postmates ve DoorDash gibi sipariş teslim şirketleri de öne çıkan rakipler arasında. Bazı durumlarda, işlem hacmi Walmart, Home Depot ve Target gibi dev perakende şirketlerine de kayıyor. Bu faktörler ise yüksek ihtimalle ödeme hizmeti sağlayan bazı geleneksel kurumların işlem hacmini eritecek. Bir başka sonuç ise işlem hacminin daha az satıcıya odaklanacak olması. Böylelikle kurumların pazarlık gücü ve düşük işlem ücreti talepleri güç kazanacak.

Pandemiyi fırsata çeviren şirketler

 

Katılım bankacılığının önü açık

 

Kurumsalların Bitcoin ile balayı bitti mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)