BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKurumsalların Bitcoin ile balayı bitti mi?----

Kurumsalların Bitcoin ile balayı bitti mi?

Kurumsalların Bitcoin ile balayı bitti mi?
23 Mart 2021 - 11:25 www.finansgundem.com

Bitcoin'de kurumsal yatırımcıların ABD'deki talebinin bir miktar azalırken, Avrupa'daki fonlarda alımların sürdüğü belirtiliyor.

Dijital varlık yönetim şirketi CoinShares, ABD'deki kurumsal talebin bir miktar azalırken, Avrupa'daki fonlarda alımların sürdüğünü söyledi.

Coinshares’in 22 Mart tarihli Haftalık Fon Akışları raporuna göre kurumsal kripto ürünlerine aktarılan toplam sermaye, 20 Mart ile biten haftada 99 milyon dolara ulaştı.

Veriler, kurumsal talepte yüzde 59'luk önemli bir düşüş olduğunu gösteriyor. Bu ürünlere geçtiğimiz hafta ise 242 milyon dolar aktarılmıştı.

Araştırmacılar, önde gelen kurumsal yatırım ürünlerinin yönetilen varlıklarının değerinin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 57 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Rapora göre ABD'de talep azalırken, Avrupa ve Kanada'da yer alan kuruluşlarda ise alım sürdü.

Bitcoin ile ilgili ürünlerin günlük hacmi de yüzde 35 civarı düşerek günlük 713 milyon dolara geriledi. Bu sayı, 2021 yılı için ortalama 1,1 milyar dolar ölçüldü. İşlem hacmi ise günlük 11,8 milyar dolar olmayı sürdürüyor.

Şubat ayında Ethereum ürünlerine aktarılan yüklü sermayenin ardından, kuruluşlar yeniden Bitcoin'e yönelmiş gibi gözüküyor. Geçtiğimiz hafta BTC fonlarına 85 milyon dolar giriş yaparken, ETH tabanlı ürünlere yalnızca 8 milyon dolar aktarıldı. CoinShares, Binance Coin, Ripple ve Bitcoin Cash tabanlı ürünlere çok az ilgi gösterildiğini ekledi.

ABD’den Libor’u sonlandırın çağrısı

Dolarda belirsizlik hareketi

Kaynak servet vergisi mi? Biden'dan 3 trilyonluk yeni paket

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)