BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarETH ETF'ler onay için gün sayıyor----

ETH ETF'ler onay için gün sayıyor

ETH ETF'ler onay için gün sayıyor
04 Mayıs 2024 - 10:58 www.finansgundem.com

Bitcoin Spot ETF onayının ardından Ethereum ETF başvurusunun sonuçlanması yaklaşıyor

Kripto paralarda ETF onay süreci heyecanı sürüyor. Bitcoin Spot ETF onayının ardından şimdi gözler Ethereum ETF'de. Uzmanlar mayıs ayında bir onay gelmesini beklemese de bu süreç ETH nezdinde yeni bir hikaye oluşturacak mı? Berfin Çipa Ekonomim.com'daki haberinde konuyla ilgili uzman görüşlerine yer verdi. 

Bitcoin Spot ETF başvurusunun 10 Ocak'ta onaylanması piyasaya adeta can suyu olmuştu. Onayın ardından elbette gözler lider altcoin Ethereum'a çevrildi. Uzmanlar çoğunlukla mayıs ayında Ethereum'un spot ETF'lerine dair onay beklemese de bu kritik olay bu hikayede önemli bir kilometre taşı olacak.

"HEMEN ONAY GELMEZ"

Kripto Para Uzmanı Helin Çelik, ETF başvurusuna dair şu yorumu yaptı; "Borsa yatırım fonlarında sadece Bitcoin yok, diğer finansal enstrümanlar da bulunuyor. Yatırımcı bu alanda portföyünü çeşitlendirirken göz önünde bulundurarak sıralar ve karar verir. Bitcoin de artık bu listeye girdi, BTC'nin ardından sırada hangi coin var dediğimizde hacim açısından en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum'a gözümüz çevrildi. Ethereum'un performansı ve ağ yapısı; tabanında barındırıp piyasaya kazandırdığı yenilikler çok daha üst düzeyde. Dolayısıyla dünya genelinde yaygın bir şekilde hem kilitleniyor hem trade ediliyor.

Bu yıl içerisinde biraz çekimserdi. ETH yatırımcısı Solana, AVAX, yapay zeka coinleri ve memecoinlere yönelmişti. Ancak bu durum farklı bir hal alabilir, mayıs ayı ETF kararı sebebiyle bizim için önemli olacak. Bence hemen onay gelmez çünkü BTC yıllar sonunda spot ETF onayı alabildi. ETH ETF onaylanması halinde büyük bir katkı tabiki olacak. Yüzde 1-2'lik bile bir pay alınsa fiyatların 3-4 katına çıkma potansiyeli var. Burada kripto yatırımcısının Ethereum'a bakışı şöyle olmalı; dip seviyelerden belki orta uzun vade için maliyetlenme yoluna gidebilir. Şu an makro verilere odaklandık, faiz indirimigeldiğinde tabiki durum tersine dönecek ama Fed tarafında bunun erteleniyor olması fiyatları biraz daha aşağı çekiyor. Piyasanın dip seviyelerden maliyetlenme fırsatı sunduğunu söyleyebiliriz."

Web 3 Ekonomisti Eren Caner de konunun sıcak olmadığını belirterek onay beklemediğini ifade etti;

ALTCOIN RALLİSİ BAŞLAR MI?

ETH'dan gelecek en ufak bir işaret fişeğinin altcoinler için fitili ateşlemesi beklenir mi? Eren Caner bu soruyu şöyle yanıtladı: "Bence mini bir ralli olur. Mega bir ralli yaşanması için öncelikle Bitcoin'in hareket yapması lazım. BTC'deki yükselişi görebilmemiz için ise Fed'in faiz indirimine başlaması lazım. Ekim- Kasım gibi başlayan hareketin ufak bir devamını beklerim ancak büyük bir ralli şuan beklemiyorum."

ALTCOIN SEPETİ YAPMAK İÇİN GEÇ KALINDI MI?

Bitcoin tüm zamanların zirvesine imza attığında da yatırımcı nezdinde geç kalınmışlık hissi ve yatırım telaşı mutlaka oluyor. Ethereum'un ETF onay hikayesi altcoin yatırımcıları için yine aynı geç kalma hissinin doğmasına sebep oluyor. Ancak telaşa gerek yok Eren Caner "Ben de hala sepet yapıyorum" dedi ve ekledi: "Yatırımcının geç kaldığını düşünmüyorum. Bir mega rallide mevcut rakamların komik kalacağı bir duruma geçebiliriz. Önümüzde Fed ile ilişkili olarak birkaç ay acele etmeden, düşüşlerden yararlanıp FOMO'ya kapılmadan yatırım yapmak istiyorlarsa altcoinlere yatırım yapabilirler. Sepet yaparken FOMO'ya kapılmamak, parçalı almak önemli. Yeniysek sepetin yüzde 5'ini memecoinlere ayırabiliriz mega boğadan yararlanmak istiyorsak. Daha az riskli gitmek istiyorsak yüzde 60 Bitcoin; yüzde 30 Ethereum gibi bir sepet de hazırlayabiliriz."

Bitcoin ETF'lerinde rekor sermaye çıkışı

 

Hong Kong kripto para ETF'leri bugün fon toplamaya başladı

 

Bitcon spot ETF'lerinden sermaye çıkışı sürüyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)