BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarCME spot bitcoin ticareti başlatmayı planlıyor----

CME spot bitcoin ticareti başlatmayı planlıyor

CME spot bitcoin ticareti başlatmayı planlıyor
16 Mayıs 2024 - 07:37 www.finansgundem.com

Financial Times'ın haberine göre, dünyanın en büyük vadeli işlem borsası olan CME Group, bitcoin ticaretini başlatmayı planlıyor

Dünyanın en büyük vadeli işlem borsası olan CME Group, Wall Street para yöneticileri arasında kripto para sektörüne maruz kalmak için bu yıl artan talepten yararlanmayı amaçlayarak bitcoin ticaretini başlatmayı planlıyor.

Financial Times'ın görüşmeler hakkında doğrudan bilgi sahibi olan üç kişiye dayandırdığı haberine göre, Chicago merkezli grup, kripto para birimini düzenlenmiş bir pazarda alıp satmak isteyen tüccarlarla görüşmeler yapıyor. Bu çerçevede İsviçre merkezli piyasa için piyasa katılımcıları ile görüşmelerde bulundu.

Henüz kesinleşmemiş olan plan, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun Ocak ayında doğrudan bitcoin'e yatırım yapan borsa fonlarını onaylamasının ardından, büyük Wall Street kurumlarının dijital varlıklar sektörüne daha fazla girmesi anlamına gelecektir.

Halihazırda bitcoin vadeli işlemlerine ev sahipliği yapan CME'de spot bitcoin ticaretinin başlatılması, yatırımcıların baz işlemleri olarak adlandırılan işlemleri daha kolay yapmalarına olanak sağlayacaktır. Profesyonel bitcoin tüccarları arasında yaygın bir strateji olan ve ABD Hazine piyasasının temelini oluşturan baz ticareti, dayanak varlığı satın alırken vadeli işlem satmak için borç para almayı ve ikisi arasındaki küçük boşluktan kazanç elde etmeyi içerir. Hazine baz ticaretinin büyük kısmı CME platformlarında gerçekleşmektedir.

Kashkari: Beklemede kalmalıyız

 

BMO Capital, S&P 500 için yıl sonu tahminini revize etti

 

Asya borsaları yükseldi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)