BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİTO Başkanı Avdagiç S&P'nin notunu değerlendirdi----

İTO Başkanı Avdagiç S&P'nin notunu değerlendirdi

İTO Başkanı Avdagiç S&P'nin notunu değerlendirdi
04 Mayıs 2024 - 11:34 www.finansgundem.com

İTO Başkanı Avdagiç'ten S&P'nin Türkiye'nin notunu artırmasına ilişkin yaptığı açıklada, "Dezenflasyon sürecinin de başlamasıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında ekonomiye olan güven daha da artacak, dış sermaye akışı hızlanacaktır." dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Standard & Poor's'un (S&P), Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korumasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Fitch'in ardından S&P Global'in de Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükselttiğine ve kredi notu görünümünü "pozitif" olarak koruduğuna dikkati çeken Avdagiç, şunları kaydetti:

"Özellikle yılın ikinci yarısında dezenflasyon sürecinin de başlamasıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında ekonomiye olan güven daha da artacak, dış sermaye akışı hızlanacaktır. Enflasyonla mücadelemiz eşgüdümle ve kararlılıkla sürdükçe kazanan Türkiye ekonomisi olacak. Gelen ve ufuktaki artışlar piyasa motivasyonuna ve Türkiye'ye bakış açısına büyük katkı verecek. Not artışlarında ihtiyacımız olan yeni mesafeleri almak için uyguladığımız ekonomi programını istikrarla sürdürmemiz çok önemli."

S&P'nin Türkiye notuna Mahfi Eğilmez'den ilk yorum

 

S&P, Türkiye'nin kredi notunu "B+"ya yükseltti

 

Fitch Ratings: Türkiye ekonomisinde kırılganlıklar azaldı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum05 Mayıs 2024 12:14

    Sen önce firmaların yaptığı zamları Bi irdele bünyene bulunan sana bağlı olan firmaların ürün gamındaki fiyat artış skalasını Bi kontrol et Bi denetle mesela akıllı ev aletleri satan mutfak robotu satanları Bi sor bu fiyat artışı neden kaynaklı de %500 fiyat artışını hangi dereden su getirip açıklayacaklar bünyeden at böyle firmaları sizinde üstünüze düşen görevler var faiş ilikle sizde mücadele edebilirsiniz