BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleriİngiliz ödeme sistemleri devi kepenkleri indiriyor----

İngiliz ödeme sistemleri devi kepenkleri indiriyor

İngiliz ödeme sistemleri devi kepenkleri indiriyor
29 Eylül 2022 - 17:44 www.finansgundem.com

Ödeme sistemleri alanında İngiltere’nin en köklü ortak girişimlerinden biri olan Paym 7 Mart 2023’ten itibaren kapanacağını bildirdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'nin en büyük bankalarından ve inşaat kooperatiflerinden on beşi tarafından başlatılan mobil ödeme hizmeti Paym, değişen tüketici eğilimlerini ve teknolojilerini takip etmek için sekiz yıl süren mücadelesinin ardından kapanıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Nisan 2014'te başlatılan Paym, kullanıcıların bankacılık uygulamaları aracılığıyla ödemeleri alıcının e-posta adresi üzerinden başka bir hesaba aktarmalarını sağlıyordu. Ödeme sisteminin şu anda yaklaşık 5,8 milyon kayıtlı kullanıcısı var ve bunların yaklaşık 500.000'i düzenli olarak Paym kullanıyor.

Ancak ödeme sistemine yeni üye girişleri son yıllarda olağanüstü derecede azalmıştı. Sistemin yeni kullanıcı sayısı 2021’de yüzde 10, 2022’de ise yüzde 14 azaldı. Aylık işlemlerse 2020’deki 867 binden 2022 yılında 668 bine geriledi.

Paym’den yapılan açıklamada ödeme sistemleri kolektifinin 7 Mart 2023 tarihinde çevrim dışı olma kararı bildirildi. Açıklamada İngiltere’deki tüketicilerin yeni mobil ödeme biçimlerine ve internet bankacılığı yoluyla ödeme sistemlerine daha hızlı bir erişime doğru kaydırdığı belirtildi.

Finextra’nın haberine göre, ödeme sistemleri şirketi Pay.UK'in Ödemelerden Sorumlu Başkanı Dougie Belmore konuyla ilgili açıklamasında, “İngiltere'nin dünya lideri ödeme sektörü tarafından yönlendirilen yeni ürün ve hizmetlerin ortaya çıkması, tüketiciler ve işletmeler için daha hızlı ve daha iyi sistemlere geçme zamanının geldiği anlamına geliyor” ifadelerine yer verdi.

Pay.UK’in konuyla ilgili bir araştırması Paym olmasa bile kullanıcıların %96’sının bu durumdan rahatsızlık duymayacağını ortaya koymuştu.

Rusya, Mir ödeme sisteminin yurt dışında kullanımını teşvik edecek

 

ABD: Rus ödeme sistemlerini kullananlar yaptırımları delebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)