BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİngiliz bankacılar Güler Sabancı’yı üzdü----

İngiliz bankacılar Güler Sabancı’yı üzdü

İngiliz bankacılar Güler Sabancı’yı üzdü
26 Ocak 2013 - 08:09 www.finansgundem.com

Uluslararası CNN televizyonuna konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’dan çarpıcı açıklamalar

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Bu yüzyıl kadınların yüzyılı olacak” dedi. Uluslararası CNN televizyonu ‘Lider Kadınlar’ dizisi için Güler Sabancı ile Sakıp Sabancı Müzesi’nde bir röportaj yaptı. Sabancı, “Türkiye’nin süper kadını erkeklerin dünyasında bir imparatorluk kurdu” diye tanıtıldı.
İş, sanat, spor ve bilim dünyasının lider kadınlarıyla söyleşiler yapan Becky Anderson’ın sorularını yanıtlayan Sabancı, son 10 yılda Sabancı Holding’in yılda ortalama yüzde 12 büyüdüğünü, gelecek 10 yılda bunu daha yukarı taşıyacaklarını söyledi.   
Güler Sabancı, Becky Anderson’ın bir kadın olarak bugüne kadar iş hayatında şirket içi veya şirket dışında ayrımcılıkla karşı karşıya kalıp kalmadığını sorması üzerine ise şunları söyledi:
“Londra’da bir bankacılar kulübünde öğle yemeği yemek istedim. Benim gidemeyeceğim söylendi. 1985 - 1986 yıllarıydı. O zaman İngiltere’de kadın bankacı yok muydu? Eminim vardı.”
CNN, Sabancı Grubu’nu anlatırken, “İstanbul Borsası’nın yüzde 12’sini oluşturan bu dev 56 bin kişiye istihdam sağlıyor” ifadesini kullandı.   
Sabancı söyleşide parolasını ise, “Tanrı bana değiştirebileceklerimi değiştirmek için cesaret, değiştiremeyeceklerimi kabul etmek için sabır, ikisini birbirinden ayırt etmek için de bilgelik versin” sözleriyle açıkladı.
2004 yılından bu yana Sabancı Holding’in yönetimini elinde bulunduran Sabancı’nın 2011’de Financial Times tarafından global iş dünyasının en güçlü ikinci kadını olarak seçildiğini hatırlatan CNN, TÜSİAD’ın ilk kadın üyesinin de Sabancı olduğunu vurguladı. Sabancı, şirketteki kadın çalışanların erkek çalışanlarla eşit muamele gördüğünü, bunu hissetirmek için rastgele seçilen kadın çalışanlarla sık sık yemek yediğini de anlattı. CNN’in evlilikle ilgili sorusuna, işiyle çok meşgul olduğunu ve bir pişmanlığı bulunmadığı yanıtını veren Sabancı, “Hiç, hiç, hiç. Pişmanlıklar için zamanım yok. İleriye bakarım. İcraatçıyım. Her zaman projelerim ve hayallerim vardır” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)