BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİki Türk devinden dev ortaklık----

İki Türk devinden dev ortaklık

İki Türk devinden dev ortaklık
14 Nisan 2013 - 09:48 www.finansgundem.com

Doğuş ve Doğun grupları 3 milyar dolarlık yatırım ortaklığı önerisine "Biz hazırız" dedi



 Los Angeles'da Universal stüdyolarını gezen ve yatırımcılarla buluşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, içinde Universal'in de bulunduğu EDP (Entertainment Development Partners) isimli konsorsiyumun kendilerine Hollywood'u İstanbul'a taşıyacak 3 milyar dolarlık yatırım teklifi sunduğunu açıklamıştı. Bakan Çağlayan, "EDP yerli ortağa da sıcak bakıyor. Benim aklıma gelen iki grup Doğuş ve Doğan oldu" diyerek, iki şirkete dolaylı öneride bulunmuştu. Şenay Büyüköşdere’nin Akşam’daki haberine göre Çağlayan yurda döndü, iki grupla da görüştü. Eğlence sektörünün iki büyüğü de 'Hollywood on Boshporus'a "varım" dedi.
Doğan Holding CEO'su Yahya Üzdiyen, "Elbette bu projenin içinde yer almak isteriz. Konuyla ilgili Bakan Çağlayan'la da konuştuk. Ve projeye sıcak baktığımızı söyledik. Tabii daha koşullar netleşmiş değil. Henüz fizibilite raporları gelmedi. Nihai kararı raporları inceledikten sonra vereceğiz" diye konuştu.   
İSTANBUL'A İNANIYORUZ
Doğuş Grubu bünyesinde yer alan eğlence sektörüne yaptığı yatırımlarla öne çıkan D.ream şirketinin CEO'su Levent Veziroğlu ise konunun ilgilerini çektiğini ifade ederek, "Biz kuruluşumuzdan bu yana eğlence sektöründeki iddiamızı ortaya koyduk. İstanbul'a da, İstanbul'un eğlence hayatının geleceğine de çok inanıyoruz. Bakan Çağlayan'ın sözünü ettiği yatırımın İstanbul için önemi büyük. Biz de eğlence sektöründe iddialı bir grup olarak kesinlikle bu yatırımın içinde yer almak isteriz.
OLİMPİYATA DESTEK OLUR
Bakan Çağlayan İstanbul'a kurulması konuşulan stüdyo için için Hollywood'u çağrıştıran Bosphoruswood ismini de düşündüğünü belirtti. EDP konsorsiyumunun İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığına da vurgu yaptığını ifade eden Çağlayan, "Böyle bir projenin İstanbul'un adaylığını güçlendirebileceğini ifade ettiler. Bence de öyle olur" dedi.
3 MİLYAR $'LIK PROJE
EDP konsorsiyumunun 'Hollywood on Bosphorus' (Boğaz'daki Hollywood) ismiyle sunduğu proje, İstanbul'un Avrupa yakasında toplam olarak 200 ila 600 dönüm üzerinde Hollywood'daki Universal Stüdyolarından çok daha fazla kapsamlı film stüdyoları, tema park, kruvaziyer liman ve otellerin yapımını içeriyor. 'Hollywood on Bosphorus' için toplam yatırımın tahmini bedeli ise 3 milyar Amerikan doları seviyesinde olacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)