BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHSBC’nin strateji değişimi üst düzey yönetime yansıdı ----

HSBC’nin strateji değişimi üst düzey yönetime yansıdı

HSBC’nin strateji değişimi üst düzey yönetime yansıdı
23 Şubat 2021 - 14:26 www.finansgundem.com

HSBC Asya’ya yönelmek için strateji değiştirirken üst düzey yönetiminde de yeni düzenlemeler yapıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin ve bölgedeki hızlı büyüme gösteren diğer bölgelere odaklanma amacıyla Avrupa ve ABD operasyonlarını küçülten HSBC, bankanın dönüşümü, şirket birleşmeleri ve satın alımlardan şirketin Finans Direktörü Ewen Stevenson’ın sorumlu olacağını açıkladı.

HSBC’ye 2019 yılında katılan Stevenson, Yönetim Kurulu Başkanı Mark Tucker’ın en önemli yardımcılarından biri ve yönetimde yapılan bu değişiklik ufukta yeni anlaşmaların olabileceğine işaret ediyor. HSBC aynı zamanda, Yatırım ve Bireysel Bankacılık Birimi Başkanı olarak Nuno Matos’un atamasını ve Uyum Direktörü Colin Bell’in HSBC’nin Avrupa ve İngiltere CEO’su olacağını açıkladı. ABD CEO’su Michael Roberts ise ABD’de ek sorumluluklar alacak.

HSBC Londra merkezli olmasına rağmen gelirinin büyük bir bölümünü Uzak Doğu’daki operasyonlarından sağlıyor. Şirket geçtiğimiz yıl şubat ayında bir maliyet kısma açıklaması yaparak, üç yıl içinde 35,000 kişinin işine son verileceğini söyledi. Ancak geçtiğimiz ay Yönetim Kurulu Başkanı Tucker, korona virüs pandemisinin baskıyı artırdığını ortaya koydu.

Asya Finans Forumu’nda konuşan Tucker, “ekonomik gerçeklikler şubat ayında yapmayı planladıklarımızı daha hızlı gerçekleştirmemiz gerektiği anlamına geliyor” dedi. Yatırımcılar daha büyük kesintilerin gündemde olup olmadığını ve HSBC’nin İngiltere Merkez Bankası’nın yasağının kalkmasının ardından temettü ödemelerine devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

Küresel Bankacılık ve Piyasalar Eş Başkanı Greg Guyett ve Küresel Ticaret Bankacılığı Başkanı Barry O’Byrne ise Bloomberg’e göre Hong Kong’da görevlerine devam edecek. Bu hamle ise 2019 yılında HSBC’nin gelirinin %95’ini sağlayan birimlerin Asya’dan idare edileceği anlamına geliyor.

Bankanın stratejisiyle birlikte üst düzey yönetiminde gerçekleşen değişiklikler, Hong Kong’a karşı Çin tarafından çıkarılan bir güvenlik yasasının İngiltere ve ABD’de milletvekillerinin dikkatini çektiği bir dönemde gerçekleşti.

İngiltere’de geçtiğimiz ay Avam Kamarası’nda dile getirilen eleştirilerde, HSBC CEO’su Noel Quinn “dünyada demokrasiye karşı en büyük darbelerden birine yardım yataklık” yapmakla suçlandı.

Avrupa pazarından giderek uzaklaşırken, HSBC’nin Ortadoğu’da da genişlemeyi planladığı söyleniyor. Avrupa ve Ortadoğu’dan sorumlu olan Stephen Moss, bölgeye odaklanabilmek için Dubai’ye taşınacak.

Tahvil yerine hisse senedi

 

Hem Brexit hem Kovid: İşsizlik 5 yılın zirvesinde

 

Aviva, Fransa yapılanmasını sattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)