BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHintliler Sabiha Gökçen'i satıyor----

Hintliler Sabiha Gökçen'i satıyor

Hintliler Sabiha Gökçen'i satıyor
10 Haziran 2013 - 07:48 www.finansgundem.com

Limak'ın Sabiha Gökçen'deki ortağı GMR Group, havalimanındaki payını satıp çıkacak

Business Standart, Limak’ın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki Hintli ortağı GMR Group’un, Türkiye pazarından çıkmaya hazırlandığını yazdı. Gazeteye göre GMR, hisselerini satarak elde edeceği geliri Filipinler Havalimanı ihalesinde kullanacak. 
Star'ın haberine göre, Sabiha Gökçen Havalimanı ihalesini Limak İnşaat ile 1 milyar 932 milyon Euro teklif ile 2007 yılında alan Hintli GMR Group, ortaklıktan çıkmaya hazırlanıyor. Hindistan merkezli basın kuruluşu Business Standart’ın haberine göre Hintli dev yatırımcı global çaptaki agresif büyüme stratejisini yavaşlatmak amacıyla Singapur ve Güney Afrika’daki yatırımlarının ardından Türkiye’deki Sabiha Gökçen ortaklığını da bitirmek için çalışma başlattı. GMR Group yetkilileri Türkiye’deki havayolları sektöründeki çıkışın grubun geçen yıl başlattığı küçülme stratejilerinden biri olduğunu söyledi. ‘Geliştir, inşa et, değer yarat ve çık’ mantığı ile proje üreten grubun Sabiha Gökçen’deki misyonunu tamamladığı belirtildi.
Yüzde 40 hissesi var
GMR Group’un Sabiha Gökçen’de yüzde 40 hissesi bulunuyor. Havalimanına toplamda 550 milyon dolar yatırım yapan grup, ortaklığı fes etmesini ardından elde edeceği sermaye ile 400 milyon dolar büyüklüğe sahip Filipinler Havalimanı ihalesine girmek istiyor. GMR Türkiye, Londra’ya bağlı olarak çalışıyor. Hindistan’ın en hızlı büyüyen şirketlerinden GMR havalimanı, enerji ve otoyol inşaatı konusunda büyük bir deneyime sahip. Hindistan’ın en büyük havalimanı olan Delhi Uluslararası Havalimanı’nı ile Haydarabad Havalimanı’nı işletiyor. Grubun ayrıca Endonezya’da 650 milyon dolarlık iki adet kömür madeni de var.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAva10 Haziran 2013 09:28

    Sabiha gökçen hava limanında yatırımcı olan GMR Group, %40'lık hissesini küçülmeye gittiği ve Filipinler yatırım yapmak için satıyormuş bugünlere denk gelmesi tesadüf mü?