BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHava ambulansları Saran'dan----

Hava ambulansları Saran'dan

Hava ambulansları Saran'dan
08 Nisan 2013 - 10:27 www.finansgundem.com

Sadettin Saran, 19 helikopteri kapsayan Hava Ambulansı İhalesi'ni kazandı...



Sadettin Saran, 19 helikopteri kapsayan Hava Ambulansı İhalesi'ni kazandı. 5 yılda 200 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilecek operasyonda doktor ve hemşirelerden oluşan 200 kişilik bir ekip istihdam edilecek.
Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulansı ihalesini Saran Havacılık ve THK Gökçen ortaklığı kazandı. Dünya Gazetesi'nden Özlem Ermiş Beyhan haberine göre THK Gökçen Havacılık ile yapılan ortaklıkta, Saran Havacılık pilot ortak olurken, 5 yılda 200 milyon dolarlık yatırımla yapılacak operasyon bu yıl ağustos ayında başlayacak. İlk aşamada Ankara, İstanbul, Erzurum, Diyarbakır ve Antalya olmak üzere 5 bölgede 5 ambulans helikopter ile hizmet verilecek. Sonrasında; İzmir, Trabzon, Adana, Afyon, Ankara, Bursa, Çanakkale, Kayseri, Konya, Samsun, Malatya ve Van operasyonları devreye girecek. Böylece son olarak Trafik Radyo ile adından söz ettiren Saran Holding, hastaların havadan trafiğe takılmadan taşınması operasyonunu da yönetiyor olacak. 
Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, bu operasyona büyük önem verdiklerini, 5 yıl süresinde Türkiye genelinde hava ambulansı operasyonunu yönetecek olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Geçen yıl çok tartışılan ihalenin ardından 2013 başında yapılan yeni ihale kapsamında gerektiğinde yurtdışında da hava ambulansı operasyonu yapılabilecek ve 5 yılı kapsayan ihale kapsamında 17 helikopter çalışacak. 2 adet de yedek helikopter operasyon süresince hazır bulundurulacak. 
Gece görüş özellikli helikopterler
Saran Havacılık, ABD' nin en büyük helikopter üreticisi ve dünyanın en çok satan helikopter firması olan Bell Helicopter'in Türkiye'de ticari/askeri/genel helikopter satış temsilciliğini de yürütüyor. Hava ambulans filosunda gece görüş özellikli Bell 429 helikopterleri yer alacak. Saran Havacılık ve THK  Gökçen Havacılık ortaklığı tarafından 5 yılda 200 milyon dolar yatırım yapılacak. Pilot, doktor, hemşire gibi görevlerde toplam 200'e yakın personel istihdam edilecek. 
Sadettin Saran, "Kamu sağlığı alanında önemli bir hizmet olarak, hava ambulansı operasyonu, karayolu ile ulaşımın güç olduğu alanlarda acil durum gerektiren vakalara hızlı ve etkin müdahale gerçekleştirilecek" dedi.
Hava ambulansı operasyonu çerçevesinde 112 çağrı merkezinde ambulans talebiyle gelen çağrılar değerlendirilecek, acil ihtiyaç durumunda başhekime danışılarak onay alınarak, birkaç dakika içerisinde hava ambulansı olay yerine gitmek üzere havalandırılacak. 
Herkesin hava ambulansı hakkı var
Türkiye'de tüm vatandaşların hava ambulansı talep etme hakkı bulunuyor. 
Sağlık Bakanlığı'nın 2012 yılında açıkladığı verilere göre 15 il merkezinde konuşlandırılan 17 ambulans ve helikopter ve Türkiye genelinde de iki ambulans uçak hizmet veriyor. 
2008 yılından bu yana toplam 14 bin 682 hasta taşındığını belirten Bakanlık, hava ambulansların organ naklin taşımacılığında kullanıldığını ve bugüne kadar uçaklarla 208, helikopterlerle ise 84 organ taşındığını belirtiyor.
Saran Havacılık ve Bell helikopterleri, 2012 yılında Emniyet Teşkilatı için 15 adet, Orman Bakanlığı için de 5 adet olmak üzere 20 adet Bell 429 helikopter satışını da gerçekleştirmişti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)