BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGünaydın Et Şahenk'in oldu!----

Günaydın Et Şahenk'in oldu!

Günaydın Et Şahenk'in oldu!
07 Şubat 2014 - 08:11 www.finansgundem.com

Ferit Şahenk, Günaydın Et Restoranları'nı 150 milyon dolara satın aldı

Sözcü'den Selin Kök, uzun zamandır konuşulan Günaydın Et Restoranları'nın satış hikayesini yazdı. Günaydın Et için Ali Sabancı ve Doğuş Grubu'nun ismi geçiyordu. İddiaya göre galip gelen Şahenk oldu. 

İşte o yazı;

Bu hafta size yeme içme sektörü ile ilgili kulağıma çalınanları anlatayım. Efendim, biliyorsunuz aylardır, Günaydın Et Restoranları’na hem Ali Sabancı’nın hem de Doğuş Grubu’nun yani Ferit Şahenk’in talip olduğu konuşuluyor. Günaydın’ı kim aldı, kim alacak derken duyduğum o ki; iş nihayete ermiş ve Doğuş Türkiye’nin en büyük et restoranları zincirini 150 milyon dolara almış. Geçen hafta yapılan anlaşmaya göre Günaydın’ın yüzde 70’i Doğuş’un kalan kısmı ise Cüneyt Asan ve ortaklarının… Hedef ise Günaydın’ı dünya markası yapmak. Günaydın Et Restoranları 200 şubeye ulaşacak. 100 şube Türkiye’de, 100 şube ise yurtdışında olacak. Avrupa’da teker teker şubeler açılacak. İngiltere, Almanya, Fransa’dan sonra Dubai’de bir şube açılacak. Daha sonra ABD’de de şube açılacak

Çiftlik büyüyecek

Günaydın’ın en büyük özelliği etlerinin kendi çiftliklerinde özel olarak yetiştirdikleri hayvanlardan sağlanmasıydı. Bu gelenek yine bozulmayacak şimdilik 10 bin baş yetiştirilen çiftliğin kapasitesi artırılacak ve 30 bin başa çıkarılacak.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bilgi bilgi09 Şubat 2014 18:57

    Çetin ve Nusret Yalçın beylerin günaydın et grubu ile organik bağları yoktur. Dolayısı ile şahısların nezdinde doğmuş borçlarında günaydın et grubu ortakları ile ilişkilendirilmeleri yanlış ve gerçekdışıdır.

  • alo07 Şubat 2014 16:23

    ferit sasirmis. konjöktör döndugunde alacak musteri bulamaz.

  • Mehmet güz07 Şubat 2014 11:19

    Günaydın ortaklarından Cetin Yalçın Nusret Yalçın millete olan borçlarını bu parayla ödemeye başlasa iyi olur.. Günaydın et in adı piyasada çok itibarsızlaştı. söz vermek herhangi başka bişeye vermeye benzemez.

  • ferit07 Şubat 2014 09:38

    hayvancılığın gelişmesi açısından çok olumlu bir haber