BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGedik Yatırım'da atama----

Gedik Yatırım'da atama

Gedik Yatırım'da atama
12 Haziran 2013 - 12:11 www.finansgundem.com

Gedik Yatırım’da yatırım bankacılığından sorumlu genel müdür yardımcısı olarak ‘Murat Tanrıöver’ atandı

GEDİK Yatırım yeni bir oluşuma gitti. Sektörün deneyimli isimlerinden Murat Tanrıöver, GEDİK Yatırım’da Yatırım Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 
Tanrıöver, Uluslararası Satış ve benzeri gerekli bölümlerin kurulması, Araştırma Faaliyetlerinin geliştirilmesi, Yatırım Bankacılığı kapsamında Şirket Birleşme ve Devralmaları, ikincil halka arzlar, finansal yapılandırmalar, blok satışlar gibi finansal ürünlerin uygulanması ve geliştirilmesinden sorumlu olacaktır. Bu kapsamda geliştirilen uluslararası iş birlikleri sayesinde, İstanbul Finans Merkezi Projesi ve Borsa İstanbul’un en önemli stratejik hedefleri arasında yer alan, yurt dışında yerleşik şirketlerin Borsa İstanbul çatısı altında işlem görmelerinin sağlanması da hedeflenmektedir.
Tanrıöver yeni göreviyle ilgili olarak, özellikle orta ölçekteki firmaların öncelikli iş modeli olarak ele alınacağını belirterek yakın zamanda tamamlanan Odaş Enerji halka arz örneğini verdi  “Yatırım Bankacılığı özellikle gelişmekte olan şirketler için önemli. Sermaye Piyasalarının birincil amacı fon fazlası olan kurum ve kişileri, büyüme için fon ihtiyacı olan şirketlerle bir araya getirmektir. Bu kapsamda Türk sermaye piyasalarına ve Borsa İstanbul’a (BİST) orta ölçekli, finansal yapısı sağlam, faaliyetlerinde karlı birçok kuruluşu kazandırmak en önemli hedeflerimizden biri olacaktır. Bu bakış açısından ODAŞ Enerji’nin halka arzı önemli bir kilometre taşı oldu. Odaş Enerji’nin sermaye artırımı yoluyla gerçekleştirilen halka arzında 12 milyon hisse 60 milyon TL bedelle halka arz edilmiştir. Halka arzın %45’i 14 adet uluslararası kurumsal yatırımcı ortak olmuştur. Bu yatırımcılar toplam satılan 5,4 milyon hisse için yaklaşık 2 kat talepte bulunmuşlardır. Gedik Yatırım olarak en büyük halka arzları gerçekleştirebilecek altyapımız mevcuttur, ancak biz hem sermaye piyasalarına, hem de şirketlere daha faydalı olmasını hedeflediğimiz orta ölçekli firmaların sermayesinin tabana yayılmasına aracılık etmeyi öncelikli iş modelimiz olarak benimsiyoruz” dedi.
1969 yılında doğan Murat Tanrıöver, 1992 yılında Marmara Üniversitesi işletme Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Louisiana State University'de finans dalında tamamladı. Türk Boston Bank'ta analist olarak iş yaşamına başlayan Tanrıöver, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda uzman, Yapı Kredi Yatırım'da yönetmen, Doğan Yayın Holding'de Sermaye Piyasaları Koordinatörü ve Yatırım Finansman'da Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2010-2012 yılları arasında Garanti Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak uluslararası kurumsal satış bölümünü yöneten Tanrıöver, GEDİK Yatırım’a katılmadan önce son olarak Sancak Group Stratejik Planlama Başkanı olarak görev yaptı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)