BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFull, iflas ertelemeye başvurdu----

Full, iflas ertelemeye başvurdu

Full, iflas ertelemeye başvurdu
20 Mayıs 2013 - 11:43 www.finansgundem.com

Full petrol, son yılların en çok konuşulan akaryakıt istasyon zincirlerinden birisiydi, ancak iflas ertelemeye başvurdu

Full petrol, son yılların en çok konuşulan akaryakıt istasyon zincirlerinden birisiydi. Mersinli Arslan Ailesi’nin kurduğu akaryakıt istasyonları, uzun süre yüzde 8 indirim kampanyasıyla gündeme geldi. Halen 53 istasyonu olan Full geçen yılın ortasında Doğan Holding ile ortaklık görüşmelerine başladı. Doğan Holding’in Full’ün yüzde 60’ı için 109 milyar dolar verdiği açıklandı.
Ancak bu yılın başında ortaklık görüşmeleri sonlandırıldı. Bunun da nedeni MASAK’ın Europen  Tobacco adlı şirketin de içinde bulunduğu bazı kurumlara “yurtdışı ticaretle terör örgütüne kaynak sağlamak” suçlaması ile başlattığı operasyon… Bu operasyonun Full’e uzandığı iddiaları şirketin akıbetini olumsuz etkiledi. Hatta operasyon nedeniyle şirketin mal varlığı dondurulunca Full mali sıkıntıya girdi. Öğrendiğimize göre, Arslan Ailesi şirketi bu süreçte korumak için hukuki yollara başvurdu. Bakırköy 9. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde Full Akaryakıt istasyonlarını temsil eden 20 şirket için iflas erteleme davası açıldı. Arspet 1 Petrol, Alfa Petrol, Fullgaz Petrol, Asya Akaryakıt şirketlerinin aralarında olduğu şirketler için açılan iflas erteleme davası devam ederken şirketlere kayyumda atandı.
Konu ile ilgili konuştuğumuz Full Petrol’ün ortaklarından Mahmut Arslan, “Bu süreçte çok büyük maddi kayıplara uğradık, ama şirket ticari olarak batmadı. Bir imzasız ihbar mektubuyla bize iftira atıldı. Soruşturma sonunda gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Full başarılı giden bir operasyondu.  Biz şirketi kurtarabileceğimize inanıyoruz” diyor. Bu arada, Full’ün Lukoil’e beş yıllığına kiralandığı da basına yansıdı. Öğrendiğimize göre bu kiralama gerçekleşmedi, görüşmeler halen devam ediyor. /Para dergisi
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Full Mağduru24 Ekim 2013 16:03

    İnsanlar tekrar gidip yakıt alıyor. Bunu anlıyamıyorum. Kartları ve puanları yine havaya uçacak. Demedi demeyin.

  • Çok Normal04 Ekim 2013 16:39

    Personeline maaş vermeyip yurt dışında tatil yapan bir yönetimi var bu şirketin

  • full petrol mağduru15 Eylül 2013 00:37

    şerefsizler haa vermedi paramızı kimse parasızlığın ne olduğunu bilemez full personeli kadar

  • Full Mağduru04 Eylül 2013 14:52

    Nasıl iflas erteleme verirler anlamadım. 1.500 kişinin maaşlarını vermediler. Ertele yapıp yine aynı ekip LUKOİL olarak yola devam ediyor.Bu mu adalet. İnsanların bedduaları onlara. Yakın da yine yokolurlar.

  • mazlum29 Mayıs 2013 12:04

    ALLAH mazlumların yakarışını işitir ve zalimleri de şiddetle cezalandırır. Mazlumun ve onurlu yoksulun vaktin bir saatinde ellerini yaradanına kaldırarak intizarından herkes korkmalıdır. Yüce yaradanın dışında her varlık ALLAH'a muhtaçtır. Mazlumun ahından sakınmalıyız. Çünkü onunla ALLAH arasında hiçbir perde yoktur.

  • maun27 Mayıs 2013 15:55

    Komşusu açken tok yatanların, insanlar açlık sınırındayken villâ üstüne villâ alanların, sokaklar dilenci, öksüz, yoksul, garip, gureba doluyken bu villâlarda sabahlara dek yünlü seccadelerde namaz kılanların vay haline! Mazlumun ahı arşı alaya yükselirken, yoksulun açlığı yeri delerken, öksüzün ağlaması arşı çatlatırken sadece kıldıkları namazlara güvenerek cennetin kapısına koşanların vay haline!

  • ehlivukuf24 Mayıs 2013 09:53

    iflas ertelemenin bizdeki işlevi, son kalan malların hukuk koruması altında alacaklılardan kaçırılması ve sonra da ortalıktan toz olunması... izleyin göreceksiniz

  • avukat23 Mayıs 2013 09:12

    iflas erteleme isteyipte kurtulan görmedim. müflis tüccarın zamanı durdurma çabası

  • yaralı 22 Mayıs 2013 10:49

    Birini arkadan bıçakladığında (bıçaklattırdığında), ucu er geç sana dokunacak bir döngü başlatmış olursun

  • mülk allahındır 22 Mayıs 2013 10:32

    alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste

  • ata20 Mayıs 2013 20:03

    1500 personel magdur oldu paralarini alamadi bunun icin devlet ne yapacak

  • kutsaladam20 Mayıs 2013 17:14

    İnşallah biran önce istasyonlarınızı açarsınız. Sayenizde ucuza yakıtımızı alıyorduk. Allah yardımcınız olsun.

  • selim20 Mayıs 2013 12:56

    Doğan'a satılamayınca iflas ertelendi aynı gün Doğan Migros u alıyor haberleri var. Ne tesadüf