Yazdır

Full, iflas ertelemeye başvurdu

Tarih: 20 Mayıs 2013 - 11:43

Full petrol, son yılların en çok konuşulan akaryakıt istasyon zincirlerinden birisiydi, ancak iflas ertelemeye başvurdu

Full petrol, son yılların en çok konuşulan akaryakıt istasyon zincirlerinden birisiydi. Mersinli Arslan Ailesi’nin kurduğu akaryakıt istasyonları, uzun süre yüzde 8 indirim kampanyasıyla gündeme geldi. Halen 53 istasyonu olan Full geçen yılın ortasında Doğan Holding ile ortaklık görüşmelerine başladı. Doğan Holding’in Full’ün yüzde 60’ı için 109 milyar dolar verdiği açıklandı.
Ancak bu yılın başında ortaklık görüşmeleri sonlandırıldı. Bunun da nedeni MASAK’ın Europen  Tobacco adlı şirketin de içinde bulunduğu bazı kurumlara “yurtdışı ticaretle terör örgütüne kaynak sağlamak” suçlaması ile başlattığı operasyon… Bu operasyonun Full’e uzandığı iddiaları şirketin akıbetini olumsuz etkiledi. Hatta operasyon nedeniyle şirketin mal varlığı dondurulunca Full mali sıkıntıya girdi. Öğrendiğimize göre, Arslan Ailesi şirketi bu süreçte korumak için hukuki yollara başvurdu. Bakırköy 9. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde Full Akaryakıt istasyonlarını temsil eden 20 şirket için iflas erteleme davası açıldı. Arspet 1 Petrol, Alfa Petrol, Fullgaz Petrol, Asya Akaryakıt şirketlerinin aralarında olduğu şirketler için açılan iflas erteleme davası devam ederken şirketlere kayyumda atandı.
Konu ile ilgili konuştuğumuz Full Petrol’ün ortaklarından Mahmut Arslan, “Bu süreçte çok büyük maddi kayıplara uğradık, ama şirket ticari olarak batmadı. Bir imzasız ihbar mektubuyla bize iftira atıldı. Soruşturma sonunda gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Full başarılı giden bir operasyondu.  Biz şirketi kurtarabileceğimize inanıyoruz” diyor. Bu arada, Full’ün Lukoil’e beş yıllığına kiralandığı da basına yansıdı. Öğrendiğimize göre bu kiralama gerçekleşmedi, görüşmeler halen devam ediyor. /Para dergisi
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/full-iflas-ertelemeye-basvurdu/381930