BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFox News’in patronundan büyük itiraf----

Fox News’in patronundan büyük itiraf

Fox News’in patronundan büyük itiraf
09 Mart 2023 - 18:44 www.finansgundem.com

Trump yanlısı yayınlarıyla bilinen Fox News’in patronu Murdoch, Trump’ın 2020 seçimini kazanması halinde ülkede görülmemiş büyüklükte ayaklanmalar olacağını söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü medya patronu Rupert Murdoch, 2020 seçim sonuçlarının Donald Trump lehine bitmesi durumunda ABD sokaklarının "daha önce hiç olmadığı kadar büyük ayaklanmalara" sahne olacağını söyledi. Financial Times’ın haberine göre Fox News TV kanalının da sahibi olan Murdoch kanalında seçim sahtekarlığı hakkında yalan haberler yayınlandığı suçlamalarıyla karşı karşıya.

Murdoch, girişimci Saad Mohsini ile seçimden yaklaşık iki hafta sonra 19 Kasım 2020'de yaptığı bir e-posta mesajlaşmasında "eyalet milletvekillerinin seçim sonuçlarının değiştirmesinin saçma geldiğini" yazdı. Murdoch asıl tehlikenin Trump’ın yeniden başkan olması durumunda yaşanacağını ve insanların çileden çıkacağını da e-posta mesajına eklemiş.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’de Fox News kanalı muhafazakar yayınlarıyla ve eski ABD Başkanı Donald Trump’a olan desteğiyle biliniyor. Trump’ın 2020’deki başkanlık seçimini kaybetmesinin ardından seçimlere hile karıştığına dair iddiaları ABD Kongresi’nin işgaline kadar giden olaylar silsilesinin fitilini ateşlemişti.

ABD seçimlerinde oy kullanma makinası üreten Dominion, Fox News’e 2020 seçimlerine hile karıştırıldığına yönelik iddialar hakkında hakaret davası açtı. Murdoch’ın yazışmaları da, salı günü sahibi olduğu Fox News ve ana şirket Fox Corp'a karşı açılan davası kapsamında ortaya çıktı. Dominion, nisan ayında görülecek davada 1,6 milyar dolarlık tazminat talep ediyor.

Murdoch ve Mohseni arasındaki mesajlaşmanın ortaya çıktığı günle aynı gün içerisinde Fox’ta yine tartışma yaratan bir haber yayınlandı. Fox'un haberinde Trump kampanya avukatları Rudy Giuliani ve Sidney Powell, Dominion'un birkaç eyalette Joe Biden'a daha çok oy verilmesi için cihazlarını kasıtlı olarak bozduğu iddialarını paylaştı. Avukatlar şirketin daha önce Venezüella'da Hugo Chavez'in seçimlere hile karıştırmasına da yardım ettiğini iddia etti.

Fox News hâlâ aynı...

E-posta mesajlarına rağmen Fox yöneticilerinin Murdoch’un ‘çılgınca’ olarak nitelendirdiği Trump iddialarını yayınlamaya devam etmesi, kanalın izleyicilerini Newsmax gibi daha sağcı yayın organlarına kaybetmek istemediğini gösterir nitelikte.

Salı günü mahkemeye sunulan belgelerde, Murdoch'un defalarca "Dominion'un herhangi bir şekilde hile yaptığına dair hiçbir kanıt görmediğini" ve seçimin "çalınmadığına" inandığını söylediği yeminli ifadesi de vardı.

Murdoch, Trump'ın kaybettiğini kabul ediyor, ancak Fox News'teki yöneticileri ne yapacakları konusunda yönlendirmediğini belirtiyor. Pazartesi günü bir sosyal medya gönderisinde Trump Murdoch'un seçim sahtekarlığı olmadığı iddiasını hedef aldı ve milyonlarca "doldurulmuş oy pusulası" olduğu iddialarını yineledi.

Fox da defalarca bulunduğu pozisyonu savundu. Fox News’ten salı günü yapılan açıklamada Dominion’un, "Fox News'i karalamak ve ifade özgürlüğünü ve basın özgürlüğünü ayaklar altına almak için bir PR kampanyası" yürütmekle ve şirketin avukatlarını konu dışı seçilmiş alıntılar paylaşmakla suçladı.

Fox News ve Trump yönetimi iç içe

Son dava dosyalar, Fox'un Trump yönetimiyle ne kadar iç içe geçtiğini de ortaya koydu. Yöneticiler ve program sunucularının tavsiye almak için doğrudan Beyaz Saray ile konuştuğu da ortaya çıktı. Murdoch, 6 Kasım'da Fox News CEO'su Suzanne Scott'a "Sean henüz POTUS (ABD Başkanı) ile konuştu mu?" diyen bir e-posta göndermiş. E-postada bahsedilen kişi ise Fox Sunucusu Sean Hannity. E-postanın devamında Murdoch, “Görünüşe göre Rudy G, Trump'a birçok kötü tavsiye veriyor” ifadeleri de yer alıyor.

Seçimlerden önce Murdoch, Trump'ın damadı Jared Kushner ile temasa geçerek o zamanki başkanın reklam kampanyası hakkında tavsiyelerde bulunmuş. Murdoch 24 Eylül 2020 tarihli bir e-postada, “Jared, bil ki televizyona Biden’dan daha az para harcıyorsun. Yine de onun reklamları sizinkine göre çok daha yaratıcı” ifadelerine yer veriyor.

Dava dosyaları, Kushner'in ertesi gün "Şimdi bunu her şey sona erene kadar her hafta gözden geçireceğim" ifadeleriyle cevap veriyor.

FOX'a milyar dolarlık hakaret davası

 

Bolsonaro: Trump ile olağanüstü ilişkim var

 

Trump: Rusya - Ukrayna savaşını bir günde çözerim

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)