BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFintek sektörü Londra’yı terk ediyor----

Fintek sektörü Londra’yı terk ediyor

Fintek sektörü Londra’yı terk ediyor
24 Haziran 2021 - 17:52 www.finansgundem.com

İngiltere’nin fintek sektörü son yıllarda Londra’nın dışındaki şehirlere yöneldi. Sektörde Manchester, Cardiff ve Glasgow giderek popülerleşen fintek merkezleri haline geldi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Findexable tarafından hazırlanan rapora göre son yıllarda İngiltere’nin fintek sektörü Londra’yı merkez olarak görmekten vazgeçti. Londra’dan kaçan fintek şirketleri Machester, Cardiff ve Glasgow gibi şehirlere yöneldi ve bu şehirler önemli fintek merkezleri haline geldi.

Üçüncü yılında Mambu tarafından derlenen Küresel Fintek Sıralaması’nda tüm dünyadaki fintek şirketlerinin başarısına ve sayısına göre algoritma aracılığıyla şehirler ve ülkeler sıralanıyor. Finextra’nın haberine göre listede yer alan 264 şehir arasında Londra San Francisco’nun ardından ikinci sırada bulunuyor.

Ancak endeks aynı zamanda İngiltere çevresinde de olgunlaşan bir sektöre işaret ediyor. Bu noktada ise sıralamaya üç yeni şehir dahil oluyor. Şimdi en az 10 fintek şirketinin bulunduğu 13 İngiltere şehri var. Bunlar ise Manchester, Birmingham, Leeds, Bristol, Cambridge, Brighton, Oxford, Newcastle, Cardiff, Edinburg, Belfast ve Glasgow.

Ancak merkezlerin büyük çoğunluğunda şirketler halen oldukça küçük. finansgundem.com'un derlemesine göre yalnızca Londra ve Manchester milyar doların üzerindeki şirketlere ev sahipliği yapıyor. Daha önce şirketlerin yer almadığı bölgelerdeki büyüme, tüm dünyada görülen bir temanın yansıması: 20 yeni ülkede 50 yeni şehir, en az on fintek şirketine ev sahipliği yapmaları nedeniyle endekste yer almaya başladı.

Rapor önemli ölçüde ekonomik gerileme görüldüğü bir yılda bile fintek şirketlerinin kurulduğunu ve sektörde önemli miktarlarda yatırımın yapıldığını gösteriyor. Bunun sonucunda ise değeri bir milyar doların üzerinde olan fintek şirketlerinin toplamının değeri ikiye katlanarak 199 milyar dolardan 440 milyar dolara yükseldi.

Findexable bu durumu korona virüs pandemisiyle ilişkilendiriyor. Şirkete göre fintekler ve finansın dijitalleşmesi pandemi nedeniyle hızlandı. Findexable CEO’su Simon Hardie, “İngiltere şirketleri fintek alanında önemli oyuncular olmaya devam ediyor ancak finans sektörünün genelinin aksine, sektör Londra’yı merkez olarak görmekten vazgeçiyor” dedi.

Açıklamasının devamında, “yatırımların diğer şehirlerde teknoloji merkezleri oluşturduğunu görüyoruz. Bu da refah seviyesi artan toplumlar ve sürdürülebilir şirketler ortaya çıkarıyor” ifadelerini kullandı.

Kurumsal yatırımcı kripto varlık sattı

 

NFT’lerin yükselişi bankacılığın geleceğini değiştirecek mi?

 

Brexit Londra finansını nasıl değiştirdi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)