BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKulisFinans dünyasında dijital devrim----

Finans dünyasında dijital devrim

Finans dünyasında dijital devrim
21 Ekim 2015 - 17:33 www.finansgundem.com

Saxo Capital Markets Ülke Başkanı Savaş Divanlıoğlu, İnovatif Finans Konferansı’nın açılış konuşmasını yaptı

Toplam 26 ülkede merkezi bulunan dünyanın önde gelen online yatırım bankacılığı uzmanı Saxo Bank’ın Türkiye iştiraki Saxo Capital Markets Ülke Başkanı Savaş Divanlıoğlu, küresel sermaye piyasalarında online yatırım fırsatlarının, yatırımcının sınırlarını ortadan kaldırdığını söyledi. Divanlıoğlu, “Bugün dünya dijital devrimi her alanda hissederken, finans dünyasında da bu devrime ayak uyduranlar ve yatırımcılara dijital dünyada rehberlik edenler geleceğe kalacak” dedi.

İstanbul’da düzenlenen ve finans dünyasının yoğun ilgi gösterdiği ‘İnovatif Finans Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Divanlıoğlu, dijital dünyada yatırım yapmanın inceliklerini katılımcılarla paylaştı. Konuşmasında dünle bugün arasındaki farklılıklara dikkat çeken Divanlıoğlu, “Bir zamanlar yatırımcılardan talep edilen yüksek komisyonlar, para transferlerinde zaman kaybı ve masraflar, kaldıraçsız işlemler ve kısıtlı ürünlü yelpazesi gibi birçok negatif kavram yatırımcıların iştahını azaltıyordu.  Bugün ise dijital dünyanın bize sunduğu araçlar sayesinde sıfır komisyon, düşük teminat oranları, anında masrafsız para transferi, 1:100’e kadar kaldıraç oranları ve 30 binden fazla ürün seçeneği gibi inanılmaz fırsatlardan bahsedebiliyoruz” diye konuştu.

Seçim sonrası rahatlama fiyatlanıyor

Konferansta konuşan Saxo Capital Stratejisti Cüneyt Paksoy da seçime giderken Türkiye ekonomisi hakkında öngörülerini paylaştı.  İş dünyasının istikrarlı bir hükümet beklentisi içinde olduğunu hatırlatan Paksoy, “Profesyonel yatırımcılarda seçim sonrası siyasi belirsizliğin ortadan kalkacağı, terör olaylarının zayıflayacağı ve FED’in faiz artışının gecikeceği yönünde bir beklentinin oluştuğunu gözlüyoruz. Eğer yatırımcı haklıysa ve seçimler sonucunda bir hükümet kurulabilirse, TL varlıkların değerlendiği bir ortamda olma ihtimalimiz yüksek” dedi.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)