BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinans dünyası ‘menopoz tabusunu’ yenmeye çalışıyor----

Finans dünyası ‘menopoz tabusunu’ yenmeye çalışıyor

Finans dünyası ‘menopoz tabusunu’ yenmeye çalışıyor
18 Ekim 2022 - 18:19 www.finansgundem.com

Nitelikli istihdam eksikliği, kadın finans çalışanlarının kariyerlerindeki en büyük engellerden olan ‘menopoz tabusunu’ tekrar gündeme getirdi. Firmalar daha fazla destek sağlayarak yetenekli isimlerini ellerinde tutmayı hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans dünyası yöneticiler için esnek çalışmayı ve daha iyi eğitimi destekleyerek ‘menopoz tabusunu’ yıkmak için çabalarını hızlandırıyor. Endişelerin merkezinde ise finans dünyasının en vasıflı çalışanlarından bazılarının daha fazla destek görmemeleri halinde işlerinden ayrılmaları ihtimali bulunuyor.

Finansal Hizmetler Yetenekleri Komisyonu (FSSC) ve Standard Chartered'ın rakamlarına göre, geçtiğimiz yıl boyunca Londra finansındaki işyerlerinde menopoz konusunda giderek daha fazla farkındalık yaratıldı. 18 Ekim Dünya Menopoz Günü öncesinde yayınlanan rapora göre, ankete katılan 81 banka, varlık yöneticisi, sigortacı ve yapı kooperatifinin kuruluşlarının yarısından fazlasında menopoz konusunda farkındalık yaratmayı savunan üst düzey liderler bulunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre kadınlar için son derece doğal olan menopoz süreci kadın çalışanların iş dünyasının dışına itilmesine neden olan unsurlardan biri olarak öne çıkıyor. Erkek yöneticilerin ağırlıkta olmasıyla bilinen finans dünyasında menopoz konusunda farkındalık yaratılması, yetenekli çalışanların kariyerlerinden kopmaması için oldukça önemli.

Financial News’in haberinde Londra’daki Finans firmalarının yaklaşık %62'sinin menopoz destek sistemlerini ve çalışan ağlarını dahili olarak çalıştıklarını belirtiyor. Bu gruptaki firmaların %21'i son 12 ayda çalışanlarına destek sağlamış; %17'si Ekim 2021'den bu yana mevcut imkanlarını güçlendirmiş. Ankete katılan firmaların %22'si ise 2023'te destek vermeyi planladıklarını belirtiyor.

FSSC CEO'su Claire Tunley, “Finansal hizmetler sektörü büyük bir nitelikli çalışan sıkıntısıyla karşı karşıya. Anketimiz, firmaların menopoz tabusunu nihayet yıkmak ve menopoz geçişleri boyunca meslektaşlarını desteklemek için çok çalıştıklarını açıkça göstermektedir” ifadelerine yer verdi.

Menopoz, bir kadın vücudun hormonlarındaki bir değişiklik nedeniyle adet görmeyi bıraktığında ortaya çıkar. Genellikle 45 ila 55 yaşları arasında görülmesine karşın 100 kadından birisi bu süreci daha erken yaşayabilir.

Yaygın semptomlar arasında sıcak basması, gece terlemesi, uyku zorluğu, anksiyete ve hafıza ve konsantrasyon ile ilgili sorunlar bulunur. Bunlar ortalama dört yıl sürebilir, ancak bazı kadınlar bunları çok daha uzun süre yaşarlar.

FSSC ve Standard Chartered tarafından ankete katılan şirketlerin% 84'ü menopoz sürecinden geçen kadınları desteklemek için yarı zamanlı çalışma düzenlemeleri sunduklarını ve personelin %90'ının evden çalışma esnekliğine izin verdiğini söyledi. 

Firmalar, çalışan yardım hatlarından sıhhi ürünlere ve personelin rahatlaması için sessiz odalara kadar bir dizi destek önlemi sağladıklarını da belirliyor. Yöneticiler ve insan kaynakları (İK) için menopozla ilgili konularda eğitim de artıyor. Firmaların %44'ü menopoz konusunda farkındalık sağlamak için eğitim başlatmayı planlıyor.

Standard Chartered'ın İK Grup Başkanı Tanuj Kapilashrami konuyla ilgili açıklamasında, “Daha açık ve dürüst konuşmalar ve her düzeyde savunuculuk yapma istekliliği ile konuyla ilgili daha fazla anlayış görmeye başlıyoruz. Ancak menopozun artık işyerindeki kadınlar için bir kariyer duraklaması anlamına gelmemesi için tüm sektörlerde yapılacak çok daha fazla şey var” ifadelerine yer verdi.

Uzaktan çalışma cinsiyet eşitsizliğini körüklüyor

 

Kadın çalışanların önündeki büyük tehdit

 

Finansal teknolojiler cinsiyetçiliği mi destekliyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)