BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatEv sahibi DASK, kiracı ZAS yaptıracak----

Ev sahibi DASK, kiracı ZAS yaptıracak

Ev sahibi DASK, kiracı ZAS yaptıracak
05 Eylül 2023 - 07:02 www.finansgundem.com

Türkiye'de son dönemde meydana gelen ve yıkıcı sonuçlar doğuran deprem ve sel felaketleri DASK'ın da kapsamını genişletiyor. DASK'ın yerine sel afetini ve eşya sigortasını da kapsayan ZAS geliyor

Türkiye’yi yasa boğan, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkili olan depremler Türkiye'de yeniden deprem gerçeğini hatırlattı. Aynı zamanlarda son yıllarda artan sel felaketleri nedeniyle yaşanan kayıplardaki artışında da etkisiyle DASK’ın yerine daha geniş kapsayıcılığı olan zorunlu afet sigortası (ZAS) için çalışmalar başladı.

Yeni sistem sayesinde poliçe sahipleri hem deprem hem de sel afetine karşı sigorta güvencesine kavuşacak.

Zorunlu Afet Sigortası ZAS ile ilgili değerlendirmede bulunan Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı ve CEO’su Erol Esentürk, hem konuta hem de konut içindeki eşyalara gelecek zararları kapsayacak bu uygulama ile vatandaşların tek prim ödeyerek, afetler dolayısıyla oluşabilecek kayıpları için kapsamlı bir poliçe satın alabileceğini söyledi.

EV SAHİBİ MİSİN, KİRACI MISIN?

Hali hazırda 3 bin 16 lira olan metrekare teminat bedelinin 6 bin liraya yükseltileceğini belirten Esentürk, “Türk Reasürans, hazırladığı tasarıyı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (SEDDK) gönderdi. Bu yeni uygulama ile teminatlar da enflasyona endeksli olarak her ay artacak. DASK enflasyona endeksli olacak.

TÜFE’ye göre her ay belirlenen enflasyon oranında DASK yapılan konutun sigorta bedeli artacak. Yeni düzenleme sonrası ZAS’ın içine artık eşyalar da girecek. Sigorta yaptırılırken ‘ev sahibi misin, kiracı mısın’ diye sorulacak. Vatandaş, ev sahibiyse sadece konut için DASK yapılacak. Konutta kiracı ise Dask’ın içine eşya sigortası da dahil edilecek” dedi. ZAS’ın 2024'ün başından itibaren uygulamaya girmesinin beklendiğini de hatırlatan Erol Esentürk, kendilerinin de bu sürecin nasıl devam edeceğini önümüzdeki günlerde göreceklerini ifade etti.

DASK'tan deprem sonrası 31 milyar lira

 

DASK'ın hasar ödemesi 29.5 milyar TL'ye ulaştı

 

BDDK'dan deprem bölgesi için DASK talebi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)